Вашата количка е празна!
Меню
Код: 13290

Кратки характеристики:

 • фокусно разстояние: 8-15mm
 • светлосила: f/3.5-4.5
 • оптична схема: 15 елемента в 13 групи
 • брой ламели: 7 заоблени
 • минимално предметно разстояние: 16 см.
 • зрителен ъгъл: 180°-175°
 • резба за филтри: Не.
 • размери: 83 х 77.5мм.
 • тегло: 485гр.
Пълни характеристики

Кратки характеристики:

 • фокусно разстояние: 8-15mm
 • светлосила: f/3.5-4.5
 • оптична схема: 15 елемента в 13 групи
 • брой ламели: 7 заоблени
 • минимално предметно разстояние: 16 см.
 • зрителен ъгъл: 180°-175°
 • резба за филтри: Не.
 • размери: 83 х 77.5мм.
 • тегло: 485гр.
Пълни характеристики
 • Доставка ?
  Този продукт не е в наличност. При поръчка наш консултант ще се свърже с Вас, за да уточни конкретен срок за доставка.
 • Гаранция: 24 месеца
Цена:
2 699.00
  лв
Тип обективНагоре
Варио / Твърди

Варио обективи

Според фокусното разстояние

Ултра широкоъгълни - варио

ОптикаНагоре
Фокусно разстояние

8-15mm при 35mm (1.0x), 12-22.5mm при APS-C (1.5x)

Оптична схема

15 елемента в 13 групи (включително 3 елемента от ED стъкло, 2 асферични лещи и елементи с нанокристално или флуорно покритие)

Ламели на диафрагмата

7 броя заоблени

Максимална светлосила

f/3.5-4.5

Минимална светлосила

f/22-29

Зрителен ъгъл

180°-175° при 35мм (1.0x), 180°-110° при APS-C (1.5x)

Минимално предметно разстояние

16см.

Автофокусен мотор

Да

Стабилизация

Не

Резба за филтри

Не

Покритие на сензора

35mm ( Full frame )

APS-C (за кроп сензор)

ДругиНагоре
Байонет

Nikon F

Цвят

Черен

Размер

83 х 77.5мм.

Тегло

485гр.

ДругиНагоре
Със специално приложение

Рибешко око (fisheye)

Серия на обективите

Nikon E (FX)

Варио фокусно разстояние

8-15mm

Творчество с „рибешко око“ и универсалност на увеличението. Преминавайте с лекота от 8-милиметрово кръгово към 15-милиметрово изображение тип „рибешко око“ в пълен размер на кадъра.

Заснемайте пълен 180° зрителен ъгъл (хоризонтален, вертикален и диагонален) при 8-милиметровия край на диапазона на фокусно разстояние. Запълвайте кадъра със 180° диагонален зрителен ъгъл при 15-милиметровия край на диапазона.

 

Бъдете готови за изключителни изображения с висока разделителна способност и острота от край до край дори при настройката f/3,5 за най-голяма диафрагма.

Трите елемента от стъкло с изключително ниска дисперсия намаляват до минимум цветния кант, причиняван от странична хроматична аберация. Двете асферични лещи до голяма степен намаляват комата и другите типове аберация. Нанокристалното покритие на Nikon практически премахва фантомите и отблясъците в целия кадър дори при ситуации с контражур.

 

Поддържайте качеството на изображението, когато се приближавате към обектите си. Възползвайте се от минимално фокусно разстояние от 0,16 м.

Минимално фокусно разстояние от 0,16 м и 0,34-кратен коефициент на увеличение ви позволяват да снимате обекти на приблиз. 3 см разстояние от повърхността на обектива, без да се притеснявате от влошаване на разделителната способност по периферията.

 

Ултрабърза и ултратиха работа при автоматично фокусиране и стабилен контрол на експозицията.

Безшумният вълнов двигател (SWM) на Nikon позволява ултрабърза и ултратиха работа при автоматично фокусиране с безпроблемно задаване на приоритет на ръчния режим. Обективът разполага със специален пръстен за ръчно фокусиране. Механизмът на електромагнитна диафрагма на обектива осигурява експозиции с постоянни характеристики.

Здрава и устойчива на прах и капки вода конструкция за надеждно снимане в трудни климатични условия.

Издръжливият на всякакви атмосферни условия дизайн не позволява прах и водни капки да повредят обектива. Флуорното покритие на Nikon активно отблъсква водата, праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението.

Бъдете пъргави. Реагирайте бързо на възможностите за снимане, като поставяте или сваляте сенника и/или капачката на обектива с едно бързо движение.

Лесно преминавайте от използване на сенника, когато снимате изображение в пълен кадър тип „рибешко око“, и го сваляйте, когато искате да заснемете истинска кръгова перспектива. Капачката се закрепва към сенника, а той – към обектива: можете да поставяте или сваляте сенника и капачката на обектива заедно или да поставяте или сваляте само капачката на обектива.

За целево финансиране могат да кандидатстват всички пълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужденци, притежаващи ЕГН като физически лица, а също и юридически лица и ЕТ. Необходимо е само да имат постоянни доходи.
  • Стойност на поръчката:
   2 699.00 лв
  • Въведете първоначална вноска:
  • Стойност на кредита:
   (мин. 150 лв.)
   2 699.00 лв
 •  
  3
  МЕСЕЦА
  6
  МЕСЕЦА
  9
  МЕСЕЦА
  12
  МЕСЕЦА
  18
  месеца
  24
  МЕСЕЦА
  36
  МЕСЕЦА
 • Моля, изберете погасителен план.

Условия за кредит

При поръчка на този продукт на кредит, този продукт ще бъде приложен в потребителската Ви кошница от където ще имате възможност да изберете и приложите финално условията, при които бихте желали да поръчате продуктите на изплащане. Запознайте се с общите условия за кандидатстване за кредит чрез TBI Bank и БНП Париба.

Купи

Обектив Nikkor 8-15mm f/3.5-4.5E ED AF-S Fisheye

Предна капачка Nikon LC-77

Плъзгаща се предна капачка Nikon LC-K102

Задна капачка Nikon LF-4

Сенник Nikon HB-80

Калъф Nikon CL-1218

Застраховка

Застрахователната програма „Защита на имуществото” е услуга позволяваща на клиентите на ФотоПавилион да получат допълнителна сигурност и защита за своята ново закупена фото техника и оборудване, чрез сключване на специализирана застраховка срещу всякакви рискове в т.ч.:

 • Пожар
 • Природни бедствия
 • Измокряне
 • Неволно счупване
 • Кражба чрез взлом

В случай на частична щета Застрахователят ще възстанови на застрахованото лице разходите, които са необходими за ремонта на повреденото застраховано електронно оборудване. В случай на пълна загуба Застрахователят ще изплати застрахователната сума намалена с размера на самоучастието, договорено в полицата. Застрахователната сума по полицата се формира на база фактурната стойност на закупената техниката с ДДС.

Самоучастия:

 • За всички рискове за специализирана фото техника и оборудване, когато се намира на адреса, посочен като адрес на застрахованото имущество в полицата (без риска кражба) - 10% от размера на щетата, с минимум 100 лева;
 • За всички рискове за специализирана фото техника и оборудване, когато се намира извън адреса, посочен като адрес на застрахованото имущество в полицата, както и за всички щети по риска „Кражба чрез взлом” - 25% от размера на щетата;

Какво не се покрива по застраховката?

 1. Самоучастието на застрахования, посочено в полицата;
 2. Бързоизносващи се части и консумативни материали, в това число спомагателни материали, сменяеми приспособления, сменяеми информационни носители, ленти, ремъци, зъбчати колела, светлинни източници и др. подобни;
 3. Щети, дължащи се на собствен недостатък, овехтяване, износване, одраскване, нащърбване, мухъл, ръжда, прояждане от насекоми и гризачи, производствен дефект;
 4. Щети от преднамерени и умишлени действия и/или груба небрежност на Застрахования, на неговите служители и/или лицата, работещи под негов контрол;
 5. Земетресение;
 6. Грабеж;
 7. Косвени щети - бездействие, закъснение, неустойки, денгуби, загуба на печалба, промени в цени и такси, курсови разлики, лихви, търговски загуби, обезценки, всякакви видове разноски и други косвени вреди и загуби, когато са предизвикани и от застрахователно събитие;
 8. Щети, причинени от избухливи, запалителни, разяждащи и други опасни средства, поставени в близост до застрахованото оборудване с или без знанието и съгласието на Застрахователя;
 9. Увеличение на щетите, причинено по небрежност и/или неоправдан стопански риск от страна на Застрахования след настъпване застрахователно събитие, както и разходи за изменения (усъвършенствувания) на застрахования обект, направени във връзка със застрахователно събитие; разходите за временен и/или частичен ремонт ще бъдат обезщетявани, при условие че той представлява част от окончателния ремонт и не увеличава общата стойност на ремонта;
 10. Щети, причинени от ядрени продукти и/или ядрени експлозии и последствията от тях;
 11. Щети, причинени от война, стачки, бунтове, въстания, терористични действия, граждански вълнения, реквизиция, конфискация, национализация и др. подобни действия;
 12. Щети, за които отговорност носят трети страни по силата на гаранционен срок, договор за поддръжка и др. подобни.

Застраховката е валидна на територията на Република България.

 • 1
  Година
  94.47 лв.
  2
  Години
  161.94 лв.

Общи условия на застраховка