Вашата количка е празна!
Меню
Код:

Кратки характеристики:

  • Светлосила: f/2.8-22
  • Зрителен ъгъл: 114°
  • Оптична схема: 14 елемента в 11 групи
  • Асферични и UD елементи
Пълни характеристики

Кратки характеристики:

  • Светлосила: f/2.8-22
  • Зрителен ъгъл: 114°
  • Оптична схема: 14 елемента в 11 групи
  • Асферични и UD елементи
Пълни характеристики
Техника под наем
Цена: 30.00 лв на ден
ОптикаНагоре
Фокусно разстояние

14 mm при 35mm (1.0x)

22 mm при APS-C (1.6x)

Оптична схема

14 елемента в 11 групи

Ламели на диафрагмата

6 броя (заоблени)

Максимална светлосила

f/2.8

Минимална светлосила

f/22

Зрителен ъгъл

114°

Минимално предметно разстояние

20 см

Увеличение

0.15x

Автофокусен мотор

USM

Стабилизация

Не

Резба за филтри

Държач за филтър

Покритие на сензора

35mm ( Full frame )

ДругиНагоре
Байонет

Canon EF

Размер

80 x 94 мм

Тегло

645 гр.

Специална перспектива

Покривайки зрително поле от забележителните 114°, EF 14мм f/2,8L II USM отива отвъд човешките възприятия. Идеален за заснемане на малки части от интериора, големи обекти на близки разстояния или вълнуващи пейзажи, този силно впечатляващ обектив може да се използва още за създаване на силно усещане за разграничаване между близки обекти и фона.

 

Конструкция от серията L

Подобно на всички обективи от серията L, EF 14мм f/2,8L II USM комбинира прецизна оптика с ненадминато качество на изпълнение, надеждност и лекота при употреба. Прахо- и влагоустойчиви уплътнения осигуряват по-добра защита на елементите, дори при сурови атмосферни условия.

 

Голяма бленда f/2,8

Максималната бленда от f/2,8 позволява бързо снимане без светкавица при настройки за ниска осветеност, плюс добро управление на дълбочината на рязкост на полето.

 

Асферични и UD елементи

За оптимални визуални характеристики обективът включва два вида специални елементи: асферични елементи за коригиране на сферичните аберации и Super UD елементи (с ултраниска дисперсия) за елиминиране на вторичната хроматичната аберация. Резултатът е отчетливи, висококонтрастни изображения без изкривявания във всички краища на кадъра.

 

Автофокус с пръстенов ултразвуков мотор (USM) с ръчно нагласяне

Пръстеновият ултразвуков мотор (USM) на Canon работи бързо, точно и практически безшумно с вибрации с ултразвукова честота с отличен носещ въртящ момент. Възможно е ръчно нагласяне на обектива през цялото време посредством голям пръстен, който не се върти по време на автофокусирането и дава възможност на фотографите да се заемат веднага с фината настройка на кадъра.

 

Покритие Super Spectra

Покритията Super Spectra спомагат да се осигури точен баланс на цветовете и висок контраст и подтискат ореолите и отблясъците, като абсорбират светлината, отразяваща се от вътрешните елементи на обектива и цифровите EOS сензори.

 

Кръгла бленда

Кръглата бленда създава гладко, равномерно фоново размазване – идеално за изолиране на обекти при широко отворена бленда или за завладяващи портрети.

 

Капачка за EF 14mm f/2.8L II USM

Задна капачка - Canon

Вграден сенник

Мек калъф -Canon LP1016