Вашата количка е празна!
Меню
Код: SHP00017-49

Кратки характеристики:

 • 42.4 мегапикселов Full Frame сензор (35.8mm x 23.9mm)
 • процесор: Bionz X
 • фокусни точки: 399
 • файлов формат: JPEG, RAW
 • 4K видеоклип (3840 x 2160)
 • 5 осова сензорна стабилизация
 • светлочувствителност: ISO 100-25600 (разширен до 50-102400)
 • скорост на затвора: 30сек. - 1/8000сек.
 • серия снимки: 5 кад./сек.
 • дисплей: 3" подвижен, 1 228 800 точки, LCD 
 • свързаност: Wi-Fi, NFC
 • тегло: 625гр.
Пълни характеристики

Кратки характеристики:

 • 42.4 мегапикселов Full Frame сензор (35.8mm x 23.9mm)
 • процесор: Bionz X
 • фокусни точки: 399
 • файлов формат: JPEG, RAW
 • 4K видеоклип (3840 x 2160)
 • 5 осова сензорна стабилизация
 • светлочувствителност: ISO 100-25600 (разширен до 50-102400)
 • скорост на затвора: 30сек. - 1/8000сек.
 • серия снимки: 5 кад./сек.
 • дисплей: 3" подвижен, 1 228 800 точки, LCD 
 • свързаност: Wi-Fi, NFC
 • тегло: 625гр.
Пълни характеристики
Употребявана техника
Цена: 1 900.00 лв
ОптикаНагоре
Съвместимост с обективи

Sony FE

ИзображениеНагоре
Размер на сензора

35mm (36mm x 24mm) CMOS

Разделителна способност

42 MP (7952 x 5304)

Видеоклип

Да

Процесор

Bionz X

Резолюция на видео

4К UHD (3840 х 2160) 30p, 25p, 24p

Full HD (1920 x 1080) 60i, 60p, 24p

HDV (1440 x 1080) 30p

VGA (640 x 480) 30p

Файлов формат

JPEG

RAW

ФокусНагоре
Фокусна система

- 399 точки (автофокус с разпознаване на фазата)

Режими на фокусиране

Автоматичен

Ръчен

Следящ

Единичен

ЕкспонацияНагоре
Светлочувствителност

ISO 100-25600

Скорост на затвора

30сек. - 1/8000сек.

Серия снимки

5 кад./сек.

Режими на снимане

Автоматичен

Сцени

Панорама

Програмен режим

Приоритет на бленда

Приоритет на скорост

Ръчен

Потребителски

Режими на измерване

Матричен

Централно-осреднен

Точков

Баланс на бялото

Авто, дневна светлина, сянка, облачно, изкуствено, луминесцентно (топло бяло / студено бяло / дневно бяло / дневна светлина), светкавица, цветна температура (2500 до 9900K), цветен филтър (G7 до M7, A7 до B7), потребителски (1 / 2 / 3), потребителски комп

Стабилизация

5-осова

СветкавицаНагоре
Светкавица

Гнездо за външна светкавица

Визьор / ДисплейНагоре
Дисплей

3.0" 1 229 000 точки, подвижен Clear View TFT

Визьор

Оптичен 2,359,296 точки (100% покритие)

Памет и захранванеНагоре
Вградена памет

Не

Слот за памет

Memory Stick Duo, Pro Duo, Pro-HG Duo

SD , SDHC, SDXC

Тип батерия

Li-Ion батерия NP-FW50

Размер и теглоНагоре
Размер

127 x 96 x 60мм

Тегло

625 гр.

ДругиНагоре
Свързаност

Wi-Fi

NFC

Конструкция

Магнезиев корпус

Интерфейс

USB 2.0

HDMI

Вход за външен микрофон

Изход за слушалки

Нов пълноформатен сензор CMOS със задно осветяване
α7R II разполага с първия в света5 35 мм пълноформатен сензор за изображения CMOS със структура със задно осветяване, който достига разделителна способност около 42,4 ефективни мегапиксела, значително разширен диапазон на чувствителност и особено ниски нива на шум. Също така той няма оптичен нискочестотен филтър, който може да се отрази върху рязкостта, така че фината яснота и детайлите се простират от край до край във всеки кадър.

 

Високоскоростна система за обработка на изображения BIONZ X™
С технология за пресъздаване на детайли, която улавя същността на реализма, технология за намаляване на дифракцията за поддържане на яснотата дори при по-малки апертури, намаляване на шума в конкретна област за адаптивно понижаване на шума и пресъздаване на повече детайли, системата за обработка на изображения BIONZ X настройва фино 42,4-мегапикселовите данни на сензора за изображения за по-вярно, по-ясно изобразяване.

 

Обективите FE осигуряват макс. резолюция
Растящият набор от обективи FE (обективи с байонет Е, съвместими с 35 мм пълноформатни фотоапарати) — всички внимателно разработени да съответстват на пълноформатните сензори за изображения, използващи все по-голям брой пиксели — се възползва максимално от високата разделителна способност от 42,4 мегапиксела на α7R II.

 

Стабилизация на изображението по 5 оси
Тази система за стабилизация е фино настроена за сензорите за изображения с висока разделителна способност за прецизно компенсиране на пет вида заклащане на фотоапарата, които могат да се отразят върху 42,4-мегапикселовите изображения на фотоапарата при снимане от ръка. Компенсацията на заклащането на фотоапарата е еквивалентна на използването на 4,5 стъпки по-висока скорост на затвора, което ви позволява да се възползвате от по-широк диапазон от скорости.

 

Запис на 4K филми с по-висока разделителна способност
Кадри от запис на 4K филм с пълно изчитане на пиксели без сливане във формата Super 35mm представят по-висока разделителна способност и по-добра яснота в сравнение с обичайните 4K филми. Също така форматът XAVC S позволява запис на 4K при максимална побитова скорост 100 Mbps за улавяне на фините детайли на движенията във филмите.

 

Бързият хибриден AF вече покрива повече
Високо ефективният сензор за изображения подобрява бързия хибриден AF, който значително надминава обичайния AF по обхват, скорост и отклик. 399 точки на AF за откриване на фаза на фокусната равнина покриват 45% от площта на изображението — най-високото покритие сред цифровите фотоапарати за статични кадри с пълноформатен сензор за изображения. 25-точков AF със засичане на контраст е включен също.

 

Издръжлив затвор с намалени вибрации
Механизмът за спиране на новия затвор премахва около 50% от механичните вибрации от предната/задната страна11. Също така използвайте електронната предна преграда за дори по-малко вибрации. Това не само свежда до минимум заклащането на фотоапарата, което може да разфокусира детайлите в 42,4-мегапикселовите изображения — затворът също така е достатъчно здрав да премине изпитания с 500 000 цикъла.

 

Здрав корпус от магнезиева сплав
Проектиран за постоянна надеждност и стабилно управление, компактният корпус на α7R II е направен да издържа на трудностите при снимане на открито благодарение на вътрешната структура и горния, преден и заден капаци, направени от здрава, устойчива магнезиева сплав.

 

XGA OLED Tru-Finder™ превръща всяка гледка в зрелище
С най-високото в света увеличение сред визьорите на цифрови фотоапарати за статични кадри от 0,78x, XGA OLED Tru-Finder™ осигурява гледки с най-актуална разделителна способност, контраст и дълбочина по целия дисплей. Покритието ZEISS T* осигурява абсолютно минимални отражения на визьора, така че изключителното представяне на α7R II в 42,4 мегапиксела е видимо постоянно.

 

Беззвучно снимане
Беззвучното снимане използва електронен затвор, който не предизвиква вибрации, за да можете да снимате кадри с висока разделителна способност без заклащане на фотоапарата. Този режим работи също без звук, което го прави много удобен за снимане без да пречите при представления на закрито и за животни на открито, както и във всички други ситуации, при които тишината е от значение.

 

Поддържа 14-битов некомпресиран RAW формат
Новата съвместимост с 14-битов некомпресиран RAW формат ви позволява да избирате оптималния формат за нуждите си. Така фотоапаратът осигурява превъзходно качество на тоналните преходи, за да се възползва максимално от широкия динамичен обхват на сензора за изображения.

 

PlayMemories Camera Apps и персонален подход
Услугата за изтегляне на приложения на Sony ви позволява да добавяте нови функции и възможности към фотоапарата си. Има приложения за ефекти в снимките и филмите за подобряване и творческо изразяване и други, които позволяват на смартфона ви да работи като дистанционно управление към фотоапарата например.

 

Подобрен Eye AF
Вече е налице и в режим на фокусиране AF-C, Eye AF (Автофокус върху очи) автоматично открива и проследява очите дори на движещ се обект за по-голяма свобода при кадриране.

 

Разширяване на гъвкава точка
Ако избраната точка на AF не е позиционирана върху обекта ви, α7R II автоматично използва точките на AF в близост до избраната за поддържане на прецизно фокусиране.

 

Стабилно изображение на визьора
Можете да следите стабилизиращите ефекти на компенсирането на заклащането на фотоапарата през визьора или LCD екрана, докато снимате статични изображения, като натиснете бутона на затвора наполовина или увеличите изображението, а също докато снимате филми, като включите режима за филми. Дори при използване на телефотографски или макро обектив можете безпроблемно да настроите фино кадрирането и фокусирането за стабилни резултати.

 

Съвместимост с богата гама обективи за поставяне
Стабилизацията на изображението по 5 оси ви позволява да се наслаждавате на несравнима свобода при снимане от ръка с повече от любимите ви обективи за поставяне. Късото разстояние от фланеца на обектива до фокалната равнина в α7R II с байонет Е разширява съвместимостта с богата гама обективи.

 

Профил на изображението
Настройте фино изгледа на филмите, преди да снимате, като регулирате преходите, корекциите на цветовете и детайлите. Коригираните параметри могат да бъдат запазени заедно с други настройки като профил и могат да се запаметяват до 7 профила (PP1-PP7) за по-късно използване.

 

Чист HDMI извод
Тази функция поддържа 4K и Full HD и позволява извеждане на некомпресирани филми към външен рекордер или монитор. С тази функция изображението може също да се запише във фотоапарата дори докато сигналите се извеждат. Приложеният предпазител за кабел защитава жаковете и предотвратява случайното изваждане на кабелите, за да можете да снимате по-уверено.

 

S-Log2 настройка на гама
Тази фирмена настройка на Sony, включена в професионалните видеокамери, създава 1300% по-широк динамичен обхват за плавна градация с намалено избледняване и затъмняване. Използвайте цветно градиране при обработката, за да се възползвате максимално от изображенията с ниски нива на шум и изключително богати детайли за изразяване на кадрите по различни начини. ISO 800 или по-високо е налице при избор на S-Log2 гама.

 

По-прецизно регулиране на баланса на бялото
α7R II предлага повече стъпки за регулиране на баланса на бялото (двойно повече по оста кехлибарено-синьо; четири пъти повече по оста зелено-магента) от преди, така че можете да настроите фино баланса на бялото с по-фина прецизност за по-естествени цветове.

 

ISO Auto минимална скорост на затвора
Избегнете появяването на разфокусиране в кадрите с движещи се обекти, като зададете скорост на затвора, при която ISO чувствителността започва да се сменя при избор на ISO AUTO (докато сте в режим P или A или Multi Frame NR).

 

Ярко следене
Тази функция, която подсилва яркостта на изображението, като променя скоростта на затвора, например, може да се назначи на персонализируем бутон за лесен достъп при снимане на звездно небе или друга тъмна сцена.

 

оценъчно измерване в зона 1200
Богатите данни от измерването в 1200 зони и точките на AF с откриване на фазата във фокусната равнина позволяват по-прецизен контрол върху обема светлина от външна светкавица, допълваща околната светлина. Изберете многосегментен, централно претеглен или точков режим на измерване.

 

Творчески стил
Настройките за творчески стил подчертават характера на сцената ви. Просто изберете която и да е от 13 настройки (Наситен цветове, Портрет и т.н.) и фотоапаратът ще регулира параметрите на изображението. Можете също да направите фини настройки на контраста, наситеността и рязкостта според предпочитанията си.

 

Режим AF-A
В този режим натиснете бутона на затвора наполовина и фотоапаратът автоматично разпознава дали обектът се движи или не, след което превключва на съответен режим на AF между AF-S за фиксиране на фокуса върху обект или AF-C за непрекъснато регулиране на фокуса. Тази гъвкавост е удобна за снимане на различни обекти едновременно или за избягване на ръчното превключване на режима на AF.

 

Настройка на приоритета от AF-C/AF-S
В режим AF-S (Автофокус за единична снимка) или AF-C (Постоянен автофокус) изберете приоритет на AF за снимане само когато обектът е на фокус или Balanced Emphasis (Балансирано подчертаване) за балансиране на опциите AF и Освобождаване за постигане на прецизен фокус без да пропускате ключов момент при снимане на движещи се обекти.

 

D-range Optimizer (DRO)
При сложно осветление DRO коригира изображенията ви за постигане на по-гладки, по естествени градации с повече детайли в светлите и тъмните области. Можете да го използвате при непрекъснато снимане и когато снимате движещи се обекти.

 

Multi Frame NR (намаляване на шума)
Този режим съчетава четири кадъра за значително потискане на шума и повишаване на чувствителността, като ви позволява да заснемете ясно тъмни сцени без статив или светкавица. Разфокусирането от заклащането на фотоапарата също се намалява, докато контрастът и детайлите се увеличават.

 

Автоматичен HDR (висок динамичен обхват)
Auto HDR съчетава най-добрите детайли от три експонации за разширяване на динамичния обхват на изображенията ви от най-тъмните сенки до най-светлите области и улавя всички тонални преходи, които се виждат с човешко око.

 

Поддържа се в Capture One Express (за Sony)
Capture One Express (за Sony) е един от най-добрите RAW конвертори в света, който пресъздава прецизни цветове и невероятни детайли. Той съдържа гъвкаво управление на цифровите активи, всички основни инструменти за регулиране и бърза, отзивчива работа в едно персонализируемо и вградено решение. * Моля, насочвайте всички запитвания за покупка, употреба и поддръжка за решенията Capture One към Phase One.

 

Увеличител на фокуса и функция за пик на фокуса
Можете ясно да увеличавате изображенията за по-лесна ръчна настройка на фокуса независимо дали снимате статични кадри или филми. Функцията Peaking може също да се активира за оцветяване на най-рязко фокусираните области от изображението ви за бързо потвърждаване.

 

Увеличител на фокуса и функция за пик на фокуса
Можете ясно да увеличавате изображенията за по-лесна ръчна настройка на фокуса независимо дали снимате статични кадри или филми. Функцията Peaking може също да се активира за оцветяване на най-рязко фокусираните области от изображението ви за бързо потвърждаване.

Фотоапарат Sony Alpha A7R II Body

Кабел за 220V

Акумулаторна батерия NP-FW50 X

Зарядно устройство за батерия BC-VW1

Лента за носене на рамо

Капачка за тялото