Вашата количка е празна!
Меню
Код: 12427 Арт. № ILCA99M2.CEC

Върни своя стар DSLR и вземи отстъпка от 2000 лв.

Цена след отстъпката 4999 лв.

 

Кратки характеристики:

 • 42.2 мегапикселов FullFrame сензор (35,8mm x 23,9mm)
 • процесор: BIONZ X
 • файлов формат: JPEG, RAW
 • 4k Видео (3840 x 2160)
 • светлочувствителност: ISO 100-25 600 (разширен до 102 400)
 • скорост на затвора: 30сек. - 1/8000сек.
 • серия снимки: 12 кад./сек.
 • свързаност: NFC, Bluetooth, Wi-Fi
 • дисплей: 3", 1 228 800 точки, LCD 
 • тегло: 849гр.
Пълни характеристики

Кратки характеристики:

 • 42.2 мегапикселов FullFrame сензор (35,8mm x 23,9mm)
 • процесор: BIONZ X
 • файлов формат: JPEG, RAW
 • 4k Видео (3840 x 2160)
 • светлочувствителност: ISO 100-25 600 (разширен до 102 400)
 • скорост на затвора: 30сек. - 1/8000сек.
 • серия снимки: 12 кад./сек.
 • свързаност: NFC, Bluetooth, Wi-Fi
 • дисплей: 3", 1 228 800 точки, LCD 
 • тегло: 849гр.
Пълни характеристики
 • Доставка ?
  Доставката се изпълнява в рамките на до два работни дни. Направете поръчка до 16:00ч. и ще бъде обработена още днес!
 • Гаранция: 24 месеца
Безплатна доставка
Цена:
6 999.00
лв
Спестявате: 2000.00 лв
Цена сега:
4 999.00
  лв
ОптикаНагоре
Съвместимост с обективи

Sony Alpha (A)

ИзображениеНагоре
Размер на сензора

35mm (36mm x 24mm)

Съотношение на кадъра (видео)

16:9

Разделителна способност

42 MP (7952 x 5304)

Файлов формат

JPEG

RAW

Видеоклип

Да

Продължителност на видео запис

29 минути и 59 секунди

ЕкспонацияНагоре
Видео формати

AVCHD Ver. 2.0

MP4

XAVC S

Светлочувствителност

ISO 100-25600

Скорост на затвора

30сек. - 1/8000сек.

Серия снимки

12 кад./сек.

Режими на снимане

Автоматичен

Панорама

Програмен режим

Приоритет на бленда

Приоритет на скорост

Ръчен

Потребителски

Режими на измерване

Частичен

Матричен

Централно-осреднен

Точков

Баланс на бялото

Автоматично/Дневна светлина/Сенчесто/Облачно/Изкуствена светлина/Флуоресцентно, Топло бяло/Студено бяло/Дневно бяло/Дневна светлина/Светкавица/цветова температура2500 до 9900 K, цветен филтърG7 до M7, A7 до B7/Персонализиран1/2/3/Персонализиран набор/Подв

Стабилизация

5-осова

СветкавицаНагоре
Светкавица

Гнездо за външна светкавица

Режими на светкавицата

Автоматично

Високоскоростна синхр

Корекция на червени очи

Бавно синхронизиране

Синхронна скорост

1/250

Компенсация на светкавицата

-3EV до + 3EV (през 1/3 стъпка)

Визьор / ДисплейНагоре
Дисплей

3.0" 1 229 000 точки

Визьор

Електронен 2,359,296 точки (100% покритие)

Памет и захранванеНагоре
Вградена памет

Не

Слот за памет

SD , SDHC, SDXC

Memory Stick Pro Duo, Memory Stick PRO HG-Duo

Тип батерия

Li-Ion батерия NP-FM500H

ФокусНагоре
Фокусна система

Сензор за откриване 1: 79 точки (15 кръстосани точки, F2.8 чувствителни в централната точка), Сензор за откриване 2: 399 точки (323 избираеми точки, 79, хибридни кръстосани точки на автоматичен фокус) Когато хибридният AF с откриване на фазата е активиран

Режими на фокусиране

Ръчен

Единичен

Следящ

Автоматичен

Интелигентен

Размер и теглоНагоре
Размер

142.6 x 104.2 x 76.1мм

Тегло

849 гр.

ДругиНагоре
Вграден микрофон

Да

Цвят

Черен

Аудио формати

AAC

Dolby Digital 2ch

Linear PCM (Stereo)

Свързаност

Wi-Fi

Конструкция

Магнезиев корпус

Интерфейс

HDMI

3.5мм жак

Мултифункционален порт

micro - USB

42,4-мегапикселов пълноформатен CMOS сензор с подсветка
Със своята прибл. 42,4 мегапиксела ефективна разделителна способност α99 II има 35 мм пълноформатен CMOS сензор за изображения със структура с подсветка, широко разширен диапазон на чувствителност и екстра ниски работни показатели на шум. Също така той няма оптичен нискочестотен филтър, който може да се отрази върху рязкостта, така че фината яснота и детайлите се простират от край до край във всеки кадър.

 

Високоскоростна система за обработка на изображенията BIONZ X™ и буферна LSI
С технология за пресъздаване на детайли, която улавя същността на реализма, технология за намаляване на дифракцията за поддържане на яснотата дори при по-малки апертури, шумопотискане в конкретна област за адаптивно понижаване на шума и пресъздаване на повече детайли, системата за обработка на изображения BIONZ X настройва фино ефективните 42,4-мегапикселови (прибл.) данни на сензора за изображения за по-вярно, по-ясно изобразяване. α99 II се подкрепя от нова буферна LSI за подсилване на боравенето с данни на изображението.

 

Брилянтно проследяване на AF и AE дори и при 12 fps
Проследявайте вашия обект независимо от това как се движи. Революционната хибридна AF система с откриване на фазата може да улавя дори бързи неочаквани движения – благодарение на плътното покритие от AF точки върху широка област и ускореното четене на данни и високоефективна обработка на големи количества информация за откриване на фазата от новия сензор за изображения. Чрез тази сложна AF система и по-бързото действие на затвора благодарение на новоразработения зареждащ модул в механизма на затвора можете да заснемате непрекъснато с до 12 fps с постоянно проследяване на AF и AE, което ви позволява да улавяте решаващи моменти с резки детайли при правилни фокус и експонация.

 

8 fps live-view непрекъснато заснемане
Фотоапаратът постига непрекъснато заснемане с до 8 fps за заснемане в режим live view, като използва подобрен алгоритъм на дисплея за OLED Tru-Finder и LCD монитор. Намаленото време на забавяне на дисплея ви позволява лесно да проследявате обект в движение.

 

Заснемане без трептене
Трептенето от флуоресцентното и другото изкуствено осветление се открива автоматично и затворът се синхронизира за намаляване на ефекта му върху неподвижните изображения. Това потиска аномалиите при експонация и цветове, които могат да се появят в горната и долната част на изображенията при високи скорости на затвора, както и непостоянството на експонацията и цветовете между непрекъснатите снимки. Можете да правите снимки с увереност при вътрешно осветление.

 

Хибридна AF система с откриване на фазата
α99 II има AF сензор със 79-точково откриване на фазата и сензор за изображения с най-големия в света диапазон от 399 точки за AF с откриване на фазата с фокусна равнина. Оригиналната Translucent Mirror Technology на Sony позволява на светлината да достигне до специалния AF сензор и сензора за изображения едновременно, така че двете системи за AF с откриване на фазата винаги са активни. Алгоритмът за AF също е преразгледан, за да поддържа хибридната AF система с откриване на фазата. Широкото покритие и високата плътност позволяват по-високи скорост и прецизност на AF, както и значително подобрени работни показатели при проследяване.

 

79 хибридни кръстосани точки
Открийте революционната надеждност при автоматично фокусиране и проследяване. Хибридната AF система на Sony с откриване на фазата дава специален AF сензор с точки за AF с откриване на фазата (79 вкл. 15 кръстосани точки) за хоризонтално откриване. Тази AF точкова област е изцяло обхваната от 399-точковия сензор с AF с откриване на фазата с фокусна равнина за вертикално откриване, така че всичките 79 AF точки могат да функционират като избираеми хибридни кръстосани точки. Чрез разпръскване на точките плътно върху дадена област и фина настройка на баланса между реакция и стабилност Sony оптимизира проследяването на обекта с цел то да остане върху почти всеки тип обект без да се засяга от моделите на обекта. Освен това най-централната AF точка също така функционира като F2.8 чувствителен сензор, който поддържа обективи с яркост до минимална F стойност от 2.8 или по-малко.

 

Прецизно AF ефективно до EV-4 яркост
Постигнато е откриване на AF при слаба светлина до EV-4 (централна фокусна точка). Прецизната AF система ще функционира правилно дори и при заснемане на слабо осветени сцени с висока ISO. Това открива впечатляващи нови възможности при заснемането в условия на слаба осветеност и нощното заснемане.

 

Интегрирана в корпуса 5-осова стабилизация на изображението
Тази система за стабилизация във всички посоки е фино настроена за сензорите за изображения с висока разделителна способност за прецизно компенсиране на пет вида трептене на фотоапарата, които могат да се отразят върху 42,4-мегапикселовите изображения на α99 II при снимане от ръка. Проектирана за модели с байонет А, интегрираната в корпуса система предлага изключително високи работни показатели както при неподвижни снимки, така и при филми, независимо дали снимате от по-дълги фокусни разстояния, на близки разстояния, или през нощта. Ефектите в реално време могат да се наблюдават през live view. Компенсацията на трептенето на фотоапарата е еквивалентна на използването на 4,5 стъпки по-висока скорост на затвора, което ви позволява да се възползвате от по-широк диапазон от скорости на затвора.

 

Поддръжка на 14-bit RAW формат
За запис на RAW 14-битов RAW извод и 16-битова обработка на изображения помагат да се запази максималната детайлност и да се създадат изображения с най-високо качество и богати градации на тоновете. 14-битов RAW (Sony ARW) формат осигурява оптимално качество за по-късна настройка на изображението (чрез Image Data Converter или друг софтуер). 1: Сензор за изображения 2: Новоразработена високоскоростна буферна LSI 3: 16-битова обработка на изображения

 

8% по-малък от α99, с подобрена ергономика
Флагманът α99 II е наистина прероден – обновен отвътре и отвън. Например той е с 8% по-малък от оригиналния М02, с проектирана наново, по-компактна система за стабилизация на изображението и други подобрения, които отразяват цялостната преработка и преосмисляне на оформлението и конструкцията на корпуса. Той също така има подобрен захват и множество надстройки за подобрено захващане, оптимизирана работа и по-лесни за използване размери. Ще се насладите на нова ергономия при снимането.

 

Настройка на фокус/освобождаване на приоритет за AF-C/AF-S
Приоритет за фокус или освобождаване може да се задава независимо за режими AF-S (AF за единична снимка) и AF-C (непрекъснат AF). Освен това допълнителната настройка на баланса осигурява максимално добър баланс между приоритета за фокус и освобождаване, наличен за режим AF-C. Оптимална работа с фокус/освобождаване може да се избере за сцената, която се заснема, така че да имате най-добър фокус за вашите нужди при заснемане.

 

Eye AF
α99 II ви дава AF върху очи, за да улавяте интригуващи изражения на лицата. Той автоматично се фокусира върху очите на обекта и дори автоматично премества фокуса при преместване или завъртани встрани на лицето, увеличавайки вашата свобода да направите страхотна снимка.

 

Разширяване на гъвкава точка
Използвайки функцията Разширяване на гъвкава точка, съседните фокусни точки ще се избират автоматично, ако обектът се отмести от избраната фокусна точка, като така обектът ще се запазва в перфектен фокус. Когато фокусният режим е настроен на Разширяване на гъвкава точка или Гъвкава точка и вие искате да изберете бързо желаната фокусна зона, броят на използваните точки във фокусната зона може да се намали. Можете да настроите параметрите за автоматичен фокус на която и да е зона на точки, свързвайки местоположение и размер към фокусната зона.

 

Здрав корпус от магнезиева сплав
Проектиран за солидна надеждност и стабилно боравене, корпусът на фотоапарата е изграден така, че да издържа на суровите условия при снимането на открито. Неговата вътрешна структура и горен, преден и заден капаци са направени от здрава, издръжлива магнезиева сплав.

 

Надежден дизайн, устойчив на прах и влага
Насладете се на безпроблемно снимане в тежки условия с адекватните мерки за защита срещу прах и влага, които предотвратяват навлизането на вода и прах в корпуса. Тези мерки включват уплътнение около копчетата и въртящите се бутони, както и капаче за жак за носители и ръбове на външната обшивка, включващи съединения, влизащи едно в друго, за двойна защита и плътно заключване на панелите и компонентите.

 

Противопраховата мярка предпазва от прах и мръсотия
Специално покритие не позволява наслагване на праха и мръсотията върху повърхността на сензора за изображения, където може да стане трудно отстраняването му чрез промени във влажността и температурата, докато в същото време слегнатият прах е по-лесно да се премахне.

 

Преден мултиконтролер за задаване
Можете да видите как фотоапаратът се е развил, като погледнете една от неговите удобни контролни функции. Сега тихият мултиконтролер, представен с оригиналния α99, не само позволява всяка една от зададените настройки (апертура, скорост на затвора, ISO, компенсация на експонацията), AF зона, AF режим и други настройки за неподвижни изображения и филми), но и включва превключвател за ВКЛ./ИЗКЛ. Когато е ВКЛ., което е предпочитаната настройка за неподвижни изображения, контролният механизъм прищраква при използване, предоставяйки осезаема индикация за това докъде е завъртян. Когато е ИЗКЛ., контролният механизъм се върти плавно и тихо, което е предпочитан режим за запис на филм.

 

Избираемо съхранение за дистанционно заснемане
Изберете удобно избиращи се местоназначения за съхранение на данни за неподвижни изображения за дистанционно снимане. Докато вашият фотоапарат все още е свързан с компютъра в дистанционното управление на фотоапарата, можете да изберете дали неподвижните изображения да се съхраняват във фотоапарата и на компютъра, така че да могат да се проверяват визуално, без да има нужда да се напуска позицията на фотоапарата. Също така имат избираем формат на съхранение в режим RAW+J. Можете да трансферирате само JPEG файлове към компютъра, вместо да трансферирате JPEG и RAW файлове, за да намалите обема на данни, което ще ви позволи да проверявате трансферираните изображения почти незабавно.

 

Получаване на данни за местоположение през Bluetooth
Използвайте връзката за информация за местоположението, за да извлечете максимума от вашия фотоапарат, където и да отидете с него. След като фотоапаратът се сдвои с приложението PlayMemories Mobile, което е инсталирано на съвместим мобилен телефон или таблет, той може да получи данни за местоположението от мобилното устройство и да запише тези данни с неподвижни изображения. Получените данни за местоположението могат да се използват и за коригиране на настройките за датата/часа и местоположението на фотоапарата. Приложението PlayMemories Home след това може да се използва на персонален компютър, за да се подредят в папка импортираните в компютъра неподвижни изображения.

 

Нови режими за измерване Highlight и Average
В допълнение към съществуващите режими мулти, центриран и измерване на точки, α99 II включва режим Highlight, който открива най-ярката зона в кадъра, за да избегне издути светли петна и режим Average, който може да даде стабилна автоматична експонация чрез промени в композицията.

 

Стандартно регулиране на експонацията
Стандартната стойност на експонация може да се регулира от -1 до +1 спиране с нараствания от 1/6 спирания. Тази настройка може да се направи поотделно за всеки режим на измерване. Тези минутни промени могат да направят значителна разлика при улавянето и създаването на запомнящи се изображения.

 

Приоритет, зададен в AWB
Когато балансът на бялото е настроен на Автоматично и източник на светлина са лампи с нажежаеми жички или подобни, приоритетът на цветовия тон може да се зададе на [Standard], [Ambience] или [White]. [Ambience] дава топъл тон, докато приоритетът [White] генерира точно възпроизвеждане на бялото.

 

ISO автоматична минимална скорост на затвора
Избегнете замъгляване в кадрите с движещи се обекти, като зададете скорост на затвора, при която ISO чувствителността започва да се сменя при избор на ISO AUTO (докато сте в режим P или A).

 

Задавания на персонализирани бутони за моментално извикване на функция
Поставете фотоапарата си за най-добри работни показатели и моментална възможност за улавяне на уникални моменти. Задаването на персонализирани бутони ви позволява да персонализирате интерфейса на фотоапарата, така че перфектно да се съгласува с вашите индивидуални предпочитания за снимане. AEL бутонът, ISO бутонът, AF/MF бутонът, персонализираният клавиш и бутонът за преглед могат да се презадават към избрани функции по ваш избор. До 65 функции могат да се задават, вкл. APS-C/Супер 35 мм и Live View, така че често използваните функции да са на един бутон разстояние.

 

Запис на 4K филми с по-висока разделителна способност
Благодарение на пълното прочитане на пиксели без групиране на пиксели, 4K записът на филми във формат Супер 35 мм показва по-богата на детайли превъзходна яснота от типичните 4K филми, тъй като Супер 35 мм събира приблизително 1,8 пъти повече информация от нужното за изводи за 4K филми. Също така форматът XAVC S27 позволява запис на 4K при максимална побитова скорост 100 Mbps за улавяне на фините детайли на движенията във филмите.

 

Заснемане S-Gamut и S-Log
Снимането с S-Gamut и S-Log ви предоставя гъвкавостта да правите по-изразителни филми, като извършвате цветово градиране в постпродукция. Кривите S-Log3 и S-Log2 gamma включват широк динамичен обхват (до 1300%) за намаляване на издутите светли петна или смачкването на черното. α99 II дори предлага впечатляващата 14-стъпкова ширина в настройката S-Log3 gamma и също така поддържа цветови пространства S-Gamut, S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine от Sony.

 

Чист HDMI извод
Възползвайте се от поддръжката на 4K и Full HD за некомпресиран извод за филми към външен рекордер или монитор. Чрез тази функция изображението може също да се запише във фотоапарата дори докато сигналите се извеждат. Приложеният предпазител за кабел защитава жаковете и предотвратява случайното изваждане на кабелите, за да можете да снимате по-уверено.

 

Филмови функции за професионален работен процес
Независимо дали сте професионален фотограф, или напреднал ентусиаст, α99 II е готов да покаже професионални работни показатели. Включени са множество функции, насочени специално към професионалния работен процес при правенето на филми. В допълнение към функциите в предишния модел, като напр. профили на снимки, времеви код и чист HDMI извод, този модел също така предлага подпомагане на гама за S-Log наблюдение в реално време, режим "зебра" за по-лесно регулиране на експонацията и други разработени функции, които осигуряват солидна поддръжка за експертно правене на филми.

 

Забавен и бърз каданс
Промяната на скоростта на заснетия филмов материал подобрява интереса и насладата от гледането. Новият режим S&Q поддържа ефекти за бавен каданс и бърз каданс, с кадрови честоти от 1 fps до 120 fps (100 fps), които могат да се избират на осем стъпки до 60x (50x) бърз каданс и 5x (4x) бавен каданс, с възможност за запис при full-HD (50 Mbps) качество. Можете да "играете с времето" чрез компресиране на движението на слънцето и облаците в къса последователност или чрез удължаване на спокойния момент, за да дадете по-голямо усещане за релаксация. След това акцентирайте върху нормалните кадри с тези интерлюдии, за да добавите комичен или драматичен ефект.

За целево финансиране могат да кандидатстват всички пълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужденци, притежаващи ЕГН като физически лица, а също и юридически лица и ЕТ. Необходимо е само да имат постоянни доходи.
  • Стойност на поръчката:
   4 999.00 лв
  • Въведете първоначална вноска:
  • Стойност на кредита:
   (мин. 150 лв.)
   4 999.00 лв
 •  
  3
  МЕСЕЦА
  6
  МЕСЕЦА
  9
  МЕСЕЦА
  12
  МЕСЕЦА
  24
  МЕСЕЦА
  36
  МЕСЕЦА
  48
  МЕСЕЦА
 • Моля, изберете погасителен план.

Лизингови условия

При поръчка на този продукт на кредит, този продукт ще бъде приложен в потребителската Ви кошница от където ще имате възможност да изберете и приложите финално условията, при които бихте желали да поръчате продуктите на изплащане. Запознайте се с общите условия за кандидатстване за кредит чрез TBI Bank и БНП Париба.

Купи

Фотоапарат Sony Alpha 99 II тяло

Капаче за Hot shoe

Капачка за тяло Sony ALC-B55

Батерия Li-Ion Sony NP-FM-500H

Зарядно устройство Sony BC-VM10A

Микро USB кабел

Окуляр

Ремък за врат

Застраховка

Застрахователната програма „Защита на имуществото” е услуга позволяваща на клиентите на ФотоПавилион да получат допълнителна сигурност и защита за своята ново закупена фото техника и оборудване, чрез сключване на специализирана застраховка срещу всякакви рискове в т.ч.:

 • Пожар
 • Природни бедствия
 • Измокряне
 • Неволно счупване
 • Кражба чрез взлом

В случай на частична щета Застрахователят ще възстанови на застрахованото лице разходите, които са необходими за ремонта на повреденото застраховано електронно оборудване. В случай на пълна загуба Застрахователят ще изплати застрахователната сума намалена с размера на самоучастието, договорено в полицата. Застрахователната сума по полицата се формира на база фактурната стойност на закупената техниката с ДДС.

Самоучастия:

 • За всички рискове за специализирана фото техника и оборудване, когато се намира на адреса, посочен като адрес на застрахованото имущество в полицата (без риска кражба) - 10% от размера на щетата, с минимум 100 лева;
 • За всички рискове за специализирана фото техника и оборудване, когато се намира извън адреса, посочен като адрес на застрахованото имущество в полицата, както и за всички щети по риска „Кражба чрез взлом” - 25% от размера на щетата;

Какво не се покрива по застраховката?

 1. Самоучастието на застрахования, посочено в полицата;
 2. Бързоизносващи се части и консумативни материали, в това число спомагателни материали, сменяеми приспособления, сменяеми информационни носители, ленти, ремъци, зъбчати колела, светлинни източници и др. подобни;
 3. Щети, дължащи се на собствен недостатък, овехтяване, износване, одраскване, нащърбване, мухъл, ръжда, прояждане от насекоми и гризачи, производствен дефект;
 4. Щети от преднамерени и умишлени действия и/или груба небрежност на Застрахования, на неговите служители и/или лицата, работещи под негов контрол;
 5. Земетресение;
 6. Грабеж;
 7. Косвени щети - бездействие, закъснение, неустойки, денгуби, загуба на печалба, промени в цени и такси, курсови разлики, лихви, търговски загуби, обезценки, всякакви видове разноски и други косвени вреди и загуби, когато са предизвикани и от застрахователно събитие;
 8. Щети, причинени от избухливи, запалителни, разяждащи и други опасни средства, поставени в близост до застрахованото оборудване с или без знанието и съгласието на Застрахователя;
 9. Увеличение на щетите, причинено по небрежност и/или неоправдан стопански риск от страна на Застрахования след настъпване застрахователно събитие, както и разходи за изменения (усъвършенствувания) на застрахования обект, направени във връзка със застрахователно събитие; разходите за временен и/или частичен ремонт ще бъдат обезщетявани, при условие че той представлява част от окончателния ремонт и не увеличава общата стойност на ремонта;
 10. Щети, причинени от ядрени продукти и/или ядрени експлозии и последствията от тях;
 11. Щети, причинени от война, стачки, бунтове, въстания, терористични действия, граждански вълнения, реквизиция, конфискация, национализация и др. подобни действия;
 12. Щети, за които отговорност носят трети страни по силата на гаранционен срок, договор за поддръжка и др. подобни.

Застраховката е валидна на територията на Република България.

 • 1
  Година
  174.97 лв.
  2
  Години
  299.94 лв.

Общи условия на застраховка