Изразете себе си с най-малкия пълнокадров обектив Z досега! 

Изразете себе си с най-малкия пълнокадров обектив Z досега! 


Амстердам, Нидерландия, 14 септември 2021 г.: Днес Nikon представя най-малкия и лек пълнокадров фиксиран обектив, който се присъединява към семейството Z на Nikon! Красиво лиричният NIKKOR Z 40mm f/2 е ежедневен супергерой: ясен, светлосилен и достатъчно малък, за да владее ситуацията дискретно, той е чудесен за всичко – от живи влогове до спонтанни снимки.

Този светъл стандартен фиксиран обектив предлага естествен зрителен ъгъл, който е идеален за спонтанни портрети, интервюта и видеоклипове с инструкции. Без голям обектив пред лицето си обектите ви ще се чувстват по-удобно, а обективът е толкова малък и лек, че е идеален и за снимане на филми от интересни перспективи от първо лице.

Широкият байонет Z се комбинира с широката максимална диафрагма от f/2 на обектива, така че да осигурява отлични характеристики при слаба осветеност, което е идеално за улавяне на настроението в затъмнени условия. Заоблената 9-ламелна диафрагма позволява меко, естествено изглеждащо боке: фотографите и видеографите могат да заснемат изображения с плавно размазан, супер мек фон, който наистина кара обекта им да се открои. 

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър, Nikon Europe, споделя: „Радваме се да посрещнем този универсален фиксиран обектив, който е част от непрекъснато разрастващата се система Z на Nikon. Със своето съотношение цена-качество обективът е чудесно начало за света на системата Z на Nikon. Той е толкова компактен и лек, че е идеален като основен обектив за разходка или лек втори обектив.“

Резюме на основните характеристики: NIKKOR Z 40mm f/2 

Светъл стандартен фиксиран обектив с f/2: зрителен ъгъл от 40 мм на пълнокадрови фотоапарати от серия Z. Зрителен ъгъл от 60 мм на фотоапарат от серия Z с формат DX. 

Реалистични изображения: обективът създава снимки и филми с красиви детайли, дълбочина и цвят.

Изящно боке: поставянето на обектите на ясен фокус на фона на красиво и плавно размазан фон никога не е било по-лесно.

Чудесен близък план: минимално разстояние на фокусиране от едва 0,29 м. Остротата е превъзходна дори при близък план. 

Бързо и безшумно автоматично фокусиране: фокусирането, задвижвано от ултратих стъпков двигател и подобрено от допълнителната светлина, събирана от байонета Z, е бързо, точно и безшумно.

Създаден за видео: качеството на видеоклиповете не се влошава от шумове при фокусиране. Промяната на фокусното разстояние при фокусиране е драстично намалена, за да можете да регулирате фокуса, без да оказвате влияние върху зрителния ъгъл на снимката.
Джобен:
достатъчно малък, за да остане на фотоапарата или да се пъхне в джоба на палтото. 

Приспособим: пръстенът може да бъде настроен за безшумно управление на фокусирането, диафрагмата, компенсацията на експозицията или ISO.

Защитен: добре изолиран за защита от прах и капки вода.¹

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /noc/www/domains/photopavilion.com/www/blog/wp-includes/script-loader.php on line 2678