МАЙСТОРСТВО ПРИ СЛАБА ОСВЕТЕНОСТ С БЕЗОГЛЕДАЛНА СИСТЕМА: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

 

МАЙСТОРСТВО ПРИ СЛАБА ОСВЕТЕНОСТ С БЕЗОГЛЕДАЛНА СИСТЕМА: ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С NIKKOR Z 58MM f/0.95 S NOCT

Амстердам, Нидерландия, 10 октомври 2019 г.: Днес Nikon представя емблематичен обектив за своите безогледални фотоапарати: NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct. С класическата привлекателност на легендарния обектив Noct с байонет F на Nikon и революционния оптичен дизайн ултрашироката му диафрагма и изключителната острота предлагат отлични нови възможности при слаба осветеност.

Безупречно конструираният NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct е революционен обектив с ръчно фокусиране. Широкият байонет Z и голямата диафрагма от f/0,95 разкриват свят на нови възможности за отлични резултати при слаба осветеност. От портрети до нощни пейзажи и създаване на филми, комбинацията от невероятна дълбочина и острота пресъздава всяко изображение и кадър в кинематографичен стил.

Двете противоотразяващи покрития – ARNEO и нанокристално покритие – действат заедно за спиране на фантомите и отблясъците, а корекцията на аберацията е драстично подобрена чрез шлифованата прецизна асферична леща с голям диаметър и нейния висок коефициент на пречупване. Издръжливото флуорно покритие отблъсква праха, замърсяванията и влагата, без да влошава качеството на изображението.

Информационен OLED панел на обектива позволява бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране и дълбочината на рязкост директно на обектива, а пръстен за интуитивно управление дава възможност за плавен и безшумен контрол на функциите, включително диафрагмата и компенсацията на експозицията. От заключване на AE до измерване и клин, на разширения бутон Fn могат да се зададат до 17 функции, съответстващи на бутона Fn на тялото на фотоапарата. Гравирани надписи показват името и данните на обектива за изискан външен вид и трайна четливост.

Портретните фотографи ще пресъздават обектите си с голяма острота дори когато снимат с най-голямата диафрагма от f/0,95, и ще изпитат изключителен естетически контрол при всякакви условия на осветяване. Изящното боке, плавно преливащо към краищата на кадъра, е гарантирано.

Заснемането на нощта никога не е било толкова удовлетворяващо. Оптичен дизайн със 17 елемента в 10 групи гарантира, че точковите светлинни източници се възпроизвеждат с красиви детайли дори когато снимате с максимално отворена диафрагма. От нощните пейзажи до астрофотографията, резултатите са изумителни.

А кинематографите ще се насладят на обширния контрол върху дълбочината на рязкост от голямата максимална диафрагма на NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, като създават въздействащи кинофилми, изпълнени с емоция, характер и атмосфера.

Представяйки обектива, който е реверанс към известния Noct с байонет F със своето 58-милиметрово фокусно разстояние, мениджърът „Продуктов маркетинг“ в Nikon Europe BV, Дирк Яспер (Dirk Jasper), каза: „NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct е не само връх на оптичното инженерство, но и олицетворява принципа, който стои зад разработването на байонета Z на Nikon – да позволи обективите с най-фино качество на оптиката да бъдат създавани в такъв мащаб. Това е обектив, който отдава почит на миналото, като същевременно представлява огромна крачка напред към възможностите за снимане при слаба осветеност. Вълнуващо е да видим обещанието на системата с байонет Z изпълнено с такъв потенциал.“

 

Резюме на основните характеристики

Покритие ARNEO + нанокристално покритие: Двете противоотразяващи покрития спират фантомите и отблясъците. Покритието ARNEO на Nikon противодейства на вертикална случайна светлина. Нанокристалното покритие противодейства на диагонална случайна светлина.

Шлифована асферична леща: Прецизна асферична леща с голям диаметър и висок коефициент на пречупване драстично подобрява корекцията на аберацията.

Флуорно покритие: Издръжливото покритие на обектива на Nikon отблъсква праха и влагата, без да влошава качеството на изображението.

Пръстен за фокусиране с висока прецизност: Позволява регулиране на фокуса с изключителна точност и естествен въртящ момент. Идеален както за снимки, така и за филми.

Гравирани надписи: Името и данните на обектива са гравирани за изискан външен вид и трайна четливост.

Информационен OLED панел на обектива: Бързо потвърждаване на диафрагмата, разстоянието на фокусиране и дълбочината на рязкост директно на обектива.

Пръстен за интуитивно управление: Задаване и управление на функции, като например диафрагма и експозиция.

Разширен бутон Fn: Функциите, които могат да се задават, съответстват на бутоните Fn на тялото на фотоапарата.

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: