Прицелете се високо – Canon разширява гамата пълнокадрови фотоапарати с модел за астрофотография

 

 

Прицелете се високо – Canon разширява гамата пълнокадрови фотоапарати с модел за астрофотография

 

София, България, 6 ноември 2019 г. – Canon, световен лидер в решенията за работа с изображения, днес надгражда своята емблематична и безкомпромисна гама пълноформатни фотоапарати от системата EOS R с представянето на EOS Ra – първият пълнокадров фотоапарат за астрофотография на Canon.

 

EOS Ra е уникален на пазара – за разлика от други пълнокадрови фотоапарати за астрофотография той е преносим и не се нуждае от външно захранване и връзка с компютър, което води до изключително качество на изображенията както от видимата реалност, така и от дълбокия космос, заснети в комбинация с разнообразни оптични устройства.

Фотоапаратът предлага идентични функции с модела EOS R, представен през септември 2018 г. EOS Ra наследява бързия автоматичен фокус, способността за фокусиране при светлинни условия до -6EV, пълнокадровия CMOS сензор (35 mm) с приблизително 30,3 милиона ефективни пикселаи обработващия процесор DIGIC 8 на EOS R. Възползвайки се от тази усъвършенствана и напреднала оптична технология, EOS Ra е модифициран EOS модел – разработен за специфичните нужди на астрофотографите, които се стремят да уловят уникалните цветове на дълбокия космос и съзвездията.

 

Използвайки нов инфрачервен филтър (IR филтър), позволяващ много повече H-алфа (Hα) светлина да достига до заснемащия сензор, той улавя четири пъти повече H-алфа светлина в сравнение с модела EOS R. Фотографите могат без усилие да заснемат ясно уникалния червен цвят на мъглявините – междузвездни облаци прах, съставени предимно от водород и хелий – което е невъзможно при снимане с традиционен фотоапарат, чиито UV/IR филтри блокират инфрачервената светлина, придаваща характерния червен цвят на тези мъглявини.

 

Неземно оптично съвършенство

Със своята безогледална конструкция и пълнокадров сензор, EOS Ra е идеален избор за фотографи, които искат да заснемат зашеметяващи изображения на дълбокия космос. Подари липсата на механична система от огледала вибрациите са сведени до минимум, което осигурява резки изображения. Нещо повече – високоефективният сензор, разработен от Canon, предлага комбинация от висока ISO чувствителност, впечатляваща разделителна способност, бързо четене на данните и разширен динамичен диапазон, като гарантира безпрецедентно качество на астрономическите изображения. Както при всички продукти на Canon, богатото наследство на Canon в оптичното съвършенство важи и за EOS Ra – използват се всичките 30,3 милиона пиксела на фотоапарата (за разлика от някои фотоапарати със заснемащи сензори, които не са разработени от Canon) – което означава, че не се пропускат пиксели, няма области, които не се заснемат, и не се „губят“ звезди. Ако окулярът на свързания телескоп обаче не покрива цялата площ на сензора, EOS Ra позволява изрязване до размер APS-C от около. 11,6 MP (4176x2784) или до някои други размери на кадъра.

 

Възможности за снимане до небесата

Благодарение на технологията Dual Pixel CMOS AF астрофотоапаратът EOS Ra предлага набор от функции за автоматично и ръчно фокусиране, гарантиращи, че изображенията са с несравнимо оптично качество – включително снимки, заснети в условия на слаба светлина. Наследявайки способността за автоматично фокусиране до -6EV на EOS R, моделът предлага ефективно снимане при слаба светлина с RF обективи и съществуващи EF обективи. Когато астрофотографите го използват с телескоп, функциите за подпомагане на фокусирането, като например „Подчертаване на контурите“ и увеличение до 30 пъти (три пъти по-голямо от това на EOS R), гарантират, че фокусирането с всяко оптично устройство е лесно и бързо. Нещо повече – със своите възможности за запис на 4K видео и 4K интервална фотография (4K видео от последователни кадри), EOS Ra е и първият астрофотоапарат на пазара с функции за 4K видео.

 

Обектив за всякакъв сценарий

Използвайки байонет като на EOS R, EOS Ra е проектиран да се възползва от разширените възможностите за конструиране на обективи. RF байнета позволява да се постигне радикално нова оптична конструкция на обектива – работната отсечка от 20 mm и широкият 54 mm диаметър на байонета позволиха на инженерите на Canon да проектират нови обективи, които преди това не бяха постижими. Фотоапаратът и системата EOS R са съвместими с три адаптера за обективи, предоставяйки на фотографите богат избор от обективи и телескопи за работа с EOS Ra. Иновативната система EOS R на Canon е съвместима с повече от 70 обектива EF и EF-S, добавяйки нова функционалност към съществуващата оптика, като същевременно наследява отличните нива на производителност и функционалност, познати от DSLR фотоапаратите EOS. Както при EOS R, адаптерът за обективи на Canon позволява на потребителите да използват съществуващото си оборудване, независимо дали работят с RF, EF или EF-S обективи.

 

Заснемане на съзвездия с комфорт и лекота

Компактната и лека конструкция на Canon EOS Ra улеснява прикачването към телескоп – идеално за фотографи, които снимат за дълги периоди от време. Комбинирайки съществуващата EOS ергономия с нови контроли, фотокамерата осигурява максимален контрол и приемственост в боравенето. Подвижният сензорен екран улеснява снимането от всяка позиция в комбинация с предимството на 30-кратното увеличение за проверка на фокуса. Електронният визьор на EOS Ra гарантира, че фотографите наистина могат да снимат това, което виждат, плюс предимството да виждат обектите си ясно в тъмното.

 

Canon EOS Ra, подобно на Canon EOS R, поддържа връзка с компютри и устройства чрез EOS Utility и приложението Canon Camera Connect. Това позволява дистанционно управление на фотокамерата за снимки и видео през USB или безжична връзка. Софтуерът може да бъде изтеглен безплатно от уебсайта на Canon и позволява дистанционно снимане, например от помещение, докато фотокамерата е навън в студена нощ, както и интервално снимане. Поддръжката на Bluetooth и Wi-Fi комуникация прави свързването към смартфон и прехвърлянето на изображения и видео много лесно. Също така точни GPS данни от вашия смартфон могат да се добавят към снимките за обозначаване на тяхното място на заснемане.

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: