Светкавична скорост с дългоочаквания EOS-1D X Mark III на Canon

Запознайте се с новия екшън герой:
Светкавична скорост с дългоочаквания EOS-1D X Mark III на Canon

 

 

София, България, 07 януари 2020 г. – Canon Европа днес представя най-усъвършенствания фотоапарат за спорт и дива природа EOS-1D X Mark III, предлагащ на професионалните фотографи неограничени възможности при светкавични скорости на работа. Със своите драстично подобрени AF проследяване, качество на изображението и комуникационни възможности, този фотоапарат е върховият модел в серията EOS-1 на Canon. Новият флагман се отличава с водеща в класа си честота на серия от снимки до 20 кад./сек. с AF проследяване и заедно с подобрените ISO характеристики фотоапаратът успява всеки път да улови желания кадър. AF сензорът на EOS-1D X Mark III предлага 28 пъти по-висока резолюция в централната AF точка, от тази на своя предшественик, за да отговори на нуждите на професионалните фотографи за по-голяма точност и фокусиране на обектите в по-широк спектър от ситуации. Нещо повече, фотоапаратът поддържа впечатляващ вътрешен запис на 5,5K 12-битово RAW видео – първият фотоапарат от серията EOS (с изключение на моделите Cinema EOS), който предлага такава функция – позволявайки на професионалистите да снимат както снимки, така и висококачествено видео.

EOS-1D X Mark III е разработен в следствие на отзивите и препоръките, получени от световната фотографска общност, използващи EOS-1D X и EOS-1D X Mark II, включително и престижните посланици на Canon. Силно впечатление в отзивите на професионалистите по време на тестовете на новия модел, правят богатият опит на Canon в оптичното съвършенство, както и голямата крачка напред на EOS-1D X Mark III в областта на автоматичното фокусиране, драстично подобреното качество на снимките и видеото и възможностите за високоскоростна комуникация – характеристики, които позволяват на професионалистите да заснемат спиращи дъха изображения и да ги доставят на своите клиенти по-бързо от всякога.

 

Еди Кьог, професионален спортен фотограф и посланик на Canon, казва: „Работейки по терените на елитните спортни събития по целия свят, огледално-рефлексните фотоапарати Canon продължават да доминират в професионалната фотография. През годините фотоапаратите от серията EOS-1 са ненадминати по своята надеждност и способности и това е причината да ги използвам в работата си още от 2002 г. с моя EOS-1D. В моята работа скоростта е всичко, затова съм изключително щастлив, че имам възможността да използвам EOS-1D X Mark III, който се отличава с осезаемо повишена честота на серия от снимки, изключителен автофокус и по-бърза комуникация – защото в конкурентния свят на спортната фотография няколко милисекунди може да са решаващи за това дали снимката ти ще бъде публикувана на страници на националните медии или не.“

 

Ненадминат автоматичен фокус за улавяне на перфектната снимка

Възползвайки се от EF байнета, за който има по-голям набор AF обективи, отколкото при всяка друга система, EOS-1D X Mark III разполага с нова система за автоматично фокусиране и сензор. Тази технология на Canon осигурява подобрена стабилност и проследяване, като предоставя на професионалистите нови нива на гъвкавост и прецизност при заснемане на обекти в различни условия.

В конкурентния свят на професионалната фотография няма място за размазани и разфокусирани снимки. С новия си AF сензор фотоапаратът предоставя 28 пъти по-висока разделителна способност в центъра на сензора си от тази на своя предшественик и три пъти повече AF точки , осигурявайки ненадмината прецизност и давайки на фотографите още по-голям избор от снимки с висока рязкост. В комбинация със специализирания процесор DIGIC 8 се постига перфектно фокусиране на обектите в по-широк диапазон от светлинни условия – ситуации, при които AF системите с по-ниско качество пропускат да уловят идеалната снимка. В допълнение към прецизността на фокусиране при слаба светлина, фотоапаратът е идеален за заснемане на обекти с нисък контраст, повтарящи се мотиви, фини детайли и диагонални линии – които преди бяха трудни за улавяне.

Използвайки самообучаващ се алгоритъм (метод от изкуствения интелект), AF системата на фотоапарата може да разпознава хора в различни спортни ситуации, като ги фокусира светкавично чрез новоразработената усъвършенствана система за проследяване на обекти. Благодарение на този алгоритъм фотоапаратът фокусира главата или лицето на обекта – основната точка, към която се насочва човешкото око при наблюдение на изображения – дори в ситуации, когато очите на обекта са покрити от предпазни шлемове или очила. Фотоапаратът разполага с нова настройка „Auto AF Case“, която адаптира AF настройките според особеностите на обекта, опростявайки значително настройването на AF системата – идеално за професионалисти, снимащи обекти, които имат склонност да се скриват зад препятствия.

 

Безгранични творчески възможности
Благодарение на новоразработените процесор DIGIC X, 20,1-мегапикселов сензор, огледална система и затвор, моделът EOS-1D X Mark III осигурява предимство пред конкуренцията, като постига водеща на пазара честота на снимки в серия от 16 кад./сек.

Оптичният визьор, така важен при заснемане на спортни събития и животни в дивата природа, осигурява на фотографите по-добро наблюдение на обекта с ясен и ярък образ без закъснение. В режим Live View фотоапаратът може да снима с честота 20 кад./сек. с механичен или електронен затвор с пълно AF, което още повече разширява творческите възможности.

Тези честоти за серия от снимки, непостижими за фотоапаратите на другите производители, са възможни благодарение на усъвършенстваната от Canon огледално-рефлексна система. Благодарение на превъзходната механика фотоапаратът се отличава с почти нулеви вибрации на огледалото, което означава, че огледалата се връщат в позициите си възможно най-бързо и прецизно – насочвайки светлината към AF сензора на фотоапарата за осигуряване на светкавично фокусиране.

 

Обработка на изображението от ново поколение
EOS-1D X Mark III е първият фотоапарат на Canon, оборудван със заснемащ сензор от следващо поколение, осигуряващ по-бързо четене на изображението и по-малко шум – посрещайки нуждите на професионалистите от високопроизводителен DSLR фотоапарат с ниски нива на шум. 20,1-мегапикселовият пълнокадров CMOS сензор предлага и най-широкия ISO диапазон на Canon досега. С разширените настройки от ISO 50 до ISO 819 200, EOS-1D X Mark III дава още повече свобода на професионалистите за снимане в разнообразни условия.

Благодарение на усъвършенстваните способности на сензора за справяне с шума, професионалистите могат да променят експонацията на снимките при последващата обработка без забележимо усилване на шума в тъмните зони от изображението – по този начин фотоапаратът осигурява още по-широк използваем динамичен диапазон в сравнение с предходните модели. EOS-1D X Mark III е първият фотоапарат на пазара, който използва революционно нов нискочестотен филтър, разпределящ светлинния лъч върху по-голям брой точки, за да постигне по-резки изображения с по-висока ефективна резолюция, като същевременно предотвратява ефекта моаре. Това е и първият модел EOS, който поддържа формат HEIF (високоефективен файлов формат за изображения). Този формат от следващо поколение, базиран на кодека HEVC, позволява 10-битови изображения да бъдат компресирани във файл с размер, еквивалентен на JPEG, но с по-малко влошаване на качеството в следствие на компресирането. Фотоапаратът също така използва следващо поколение карти памет CFexpress, осигуряващи скорост на запис, над три пъти по-висока от тази на предходните най-бързи CFast карти, което прави възможно заснемането на серия от над 1000 RAW изображения.

 

Посрещане на нуждите за висококачествено видео
Благодарение на новия си заснемащ сензор и новия процесор, EOS-1D X Mark III вече е и най-усъвършенстваният продукт Canon със сменяеми обективи за запис на видео (извън серията Cinema EOS) – моделът предлага 4K пълнокадрово видео и поддържа вътрешен запис в 12-битов RAW формат. Това е първият продукт на Canon извън серията Cinema EOS, който поддържа запис на RAW видео, осигурявайки широк диапазон от цветове и тонове, които могат да бъдат извлечени чрез последваща обработка за постигане на изображение с превъзходно качество. Наред с това фотоапарата има възможност за запис на видео и в 12-битов CRM формат с резолюция 5,5K (5472x2886), което осигурява 4K изображение с предискретизация – удовлетворявайки изискванията на професионалистите за висококачествено видео.

Фотоапаратът може също така да записва видео във формат Canon Log Gamma (10-битов HEVC/H.265 файл), предоставяйки на професионалистите множество възможности за редактиране и творчество. Удовлетворявайки нуждите на професионалистите за висока скорост, EOS-1D X Mark III поддържа запис на файлове в MP4 контейнер за бързо прехвърляне. Нещо повече, това е и първият фотоапарат от серията EOS-1, който поддържа функция „Цифрова стабилизация за видео“, осигуряваща стабилизиране на образа по 5 оси, компенсирайки широк спектър от движения – екстра, с която разполагат кинокамерите Canon от висок клас, като например EOS C500 Mark II.

Когато използват EOS-1D X Mark III, поддържащ Dual Pixel CMOS AF в режим 4K и RAW в комбинация с функцията „Цифрова стабилизция за видео“, професионалистите могат да бъдат спокойни, че записаните кадри ще бъдат добре фокусирани и стабилни независимо от условията или сценария – идеално за импровизации при запис на видео.

 

Изпращане на съдържание с конкурентна скорост
Съобразен с все по-кратките срокове на работа и с нуждите на професионалистите за безпроблемно и бързо изпращане на съдържание, EOS-1D X Mark III е първият фотоапарат от серия EOS-1, оборудван с вградена Wi-Fi и Bluetooth комуникация. Wi-Fi връзката може да се използва за прехвърляне към FTP сървър или за свързване чрез EOS Utility, както и за свързване към смартфон. Bluetooth комуникацията използва протокола Bluetooth Low Energy, осигурявайки постоянна връзка със съвместимо смарт устройство при минимална консумация на енергия от батерията – идеално за продължително снимане. Приложението Canon Camera Connect осигурява автоматично свързване на EOS-1D X Mark III към съвместими смарт устройства и поддържа преглед на изображения, споделяне и отдалечено снимане в режим Live View с едно докосване на екрана.

Чрез вградения GPS професионалистите могат да добавят геолокационни данни към изображенията, което е много полезно за пътуващи спортни фотографи и фотографи на дива природа. Фотоапаратът прехвърля данни двойно по-бързо от EOS-1D X Mark II при използване на вградения Еthernet порт или с новата безжична мрежова карта WFT-E9 (опция). В комбинация с опростеното конфигуриране на мрежата, това оптимизира значително работата на професионалистите.

 

Разширяване на креативността на професионалистите
Потребителите на фотоапарати от текущата серия EOS-1D ще усвоят с лекота EOS-1D X Mark III, предлагащ познатата интуитивна навигация и доказана ергономичност. Тялото, изработено от магнезиева сплав, се отличава със здравината, характерна за фотоапаратите Canon EOS-1 и издържа на екстремни климатични условия, разчитайки на феноменална си защита от атмосферни влияния. Снимането с EOS-1D X Mark III в тъмна или слабо осветена среда е улеснено от осветените бутони – функция, добавена като пряк резултат от отзивите на професионалната общност. Чрез натискане на специален бутон се включва осветлението на бутоните на фотоапарата, което улеснява намирането им и премахва ограниченията при снимане.

Фотоапаратът предлага и допълнителен начин за избор на AF точки чрез бутона AF-ON, който позволява на фотографите да превключват AF точките в движение, за да постигат идеалната композиция – улеснявайки допълнително тяхната работа. Професионалистите могат се възползват и от чувствително подобрената продължителност на работа с батерията – същата LP-E19, която позволява заснемане на 2850 снимки с едно зареждане и намалява риска от пропускане на „мига“ при смяна на батерията.

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: