Макро Свят – заповядайте на разговор с фотографа Красимир Матаров

krasimir-matarov-header

 

 

На 15.03.2016г. от 19:00ч. в  Студио ФотоПавилион ще се срещнем с фотографа Краси Матаров, който ще ни направи съпричастни със своя фотографски поглед  и ще ни разкаже за всичко онова, което стои зад добрата макро фотография.

Ще ни запознае с целия процес на заснемане - от избор на техника и подготовка  до специфичните сюжет и композиция в макро фотографията.

И макар че след срещата е малко вероятно да снимаме точно като Краси Матаров, то ще имаме онази основа, която да ни позволи да намерим собствения си поглед  в един толкова интригуващ и специфичен жанр.

Входът е свободен, темата интригуваща,  мястото е ясно, а лекторът повече от интересен.

Добре дошли сте!

 

Красимир Матаров има зад гърба си няколко самостоятелни изложби, десетки първи места в национални и международни фотоконкурси. Негови снимки са показвани в Лондон, Варшава, Москва, Братислава, Люксембург, Китай, Турция, България и др. Върхът му е спечелването на първо място в отворената категория за природа и диви животни в конкурса на „Сони 2013”, в който участват 122 000 фотографии. Красимир е участвал в мастеркласовете на Международната фотографска организация, а също така води двудневни семинари по пейзажна и макро фотография.

В самостоятелната си изложба "Макро свят" авторът ни показва макро-героите не като „препарирани музейни експонати”, а като същества имащи ритмичен живот. За това той включва повече пространство в кадрите си, като по този начин показва средата в която те живеят и тяхните взаимоотношения. Той определя своите снимки като художествена или дори като жанрова макро фотография.

Според сайта Topteny Красимир Матаров е в ТОП10 на най-добрите макро фотографи в света.

"Да се намираш на красиво място – не е най-важното! Да познаваш отлично фотоапарата си – не е най-важното! Да заснемеш много кадри – не е най-важното! Най-важното е да видиш това, което другите не забелязват, да го заснемеш, и да им го покажеш!", споделя фотографското си мото Красимир.

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Атанас Кулишев | 11.03.2016 Отговори
Здравейте, Интересува ме за срещата която организирате с Красимир Матаров, трябва ли да се запиша предварително? Студио ФотоПавилион къде се намира? Благодаря.
PhotoPavilion | 27.10.2014
Здравейте, Атанас, Не е необходимо предварително записване. Студиото ни се намира на бул. Арсеналски 5, ет. 3. Поздрави, ФотоПавилион

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: