СНИМАЙТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ПОРТРЕТИ С НОВИЯ ОБЕКТИВ NIKKOR Z 85MM F/1.8 S НА NIKON

 

Nikon посреща светлосилния стандартен обектив за портрети в семейството Nikon Z. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S е бързофокусиращ обектив, който осигурява невероятна детайлност в целия кадър. Този пълнокадров безогледален обектив позволява на фотографите да създават портрети на обектите със спираща дъха яснота, независимо правят снимки, или заснемат видео.

От класически портрети на главата и раменете до портрети в среда или от задушевна обстановка до мащабни събития. Усъвършенстваните оптични характеристики на NIKKOR Z 85mm f/1.8 S осигуряват невероятни резултати на всяко място. Остротата от край до край е възхитителна – дори когато снимате с максимално отворена диафрагма от f/1,8. Бокето изглежда красиво и естествено, а отблясъците на обектива се спират ефективно дори в ситуации с контражур.

Фокусирането е бързо, а новата функция АФ с детекция на око на фотоапаратите Nikon Z може да следи автоматично окото на обекта, независимо дали е сам, или сред тълпа. Потребителите, снимащи филми, могат да използват 85-милиметровото фокусно разстояние за открояване на обектите и да заснемат видео клипове с впечатляващо малка дълбочина на рязкост.

Дирк Яспер (Dirk Jasper), продуктов мениджър в Nikon Europe, споделя: „NIKKOR Z 85mm f/1.8 S е невероятно универсален обектив. С бързата система за мултифокус и голямата максимална диафрагма не е нужно да се притеснявате от лошо осветяване или неочаквани възможности. Независимо дали снимате на събитие, в студио или на открито, имате свободата да създавате наситени портрети, които са всичко друго, но не и обикновени“.

Резюме на основните характеристики

NIKKOR Z: проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, този обектив позволява да се улови повече светлина в целия кадър.

S-Line: оптичен дизайн от следващо измерение. Антирефлексно нанокристално покритие. Плавна, безшумна система за мултифокус.

Ясни детайли: изключителни резултати от край до край. Минимално разстояние на фокусиране от едва 0,80 м.

Здрава конструкция: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е херметично уплътнена, за да защитава от прах и водни капки.

Чудесен за филми: безшумно регулиране на диафрагмата и почти безшумно АФ. Изместване на зрителния ъгъл при фокусиране почти няма.

Пръстен за управление с възможност за персонализиране: може да се използва за ръчно фокусиране (по подразбиране), контрол на диафрагмата или компенсация на експозицията.

 

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: