Снимайте по-надалеч и с по-широк ъгъл с новите RF обективи на Canon 

Снимайте по-надалеч и с по-широк ъгъл с новите RF обективи на Canon 

Представени на пазара заедно с новия EOS R3 на Canon, тези обективи могат да се справят с всичко – от влогове до астрофотография

София, България 14 септември 2021 г. – Canon Европа днес представя два нови RF обектива, предназначени за следващото поколение фотоентусиасти и създатели на съдържание, които търсят оборудване с голям потенциал на ниска цена. Тези два леки и компактни обектива са RF 16mm F2.8 STM – първият ултраширокоъгълен обектив на Canon с фиксирано фокусно разстояние в гамата EOS R, и RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – варио телеобектив, който приближава фотографа до обекта още повече. Универсалният RF 16mm F2.8 STM отговаря на нарастващото търсене на фотографско оборудване за влогове, като същевременно остава обектив, идеален за пейзажна, архитектурна и астрофотография. Помагайки на фотографите да се приближат до отдалечени обекти, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM е идеален за спортна фотография и снимки на диви животни. 

С добавянето на тези два нови обектива системата Canon EOS R прави нова крачка напред към целта си да предоставя решения за заснемане на изображения за нуждите на всеки потребител.

Нови фокусни разстояния за амбициозни фотографи и създатели на съдържание
Тези нови обективи се възползват от големия диаметър на RF гнездото и късата работна отсечка на системата EOS R, позволили създаването на висококачествени обективи с нови фокусни разстояния и компактни размери. RF 16mm F2.8 STM и RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлагат впечатляващи оптични характеристики на цена, която ги прави достъпни за фотографи на всички нива. RF 16mm F2.8 STM е обектив с фиксирано фокусно разстояние, предназначен за създатели на съдържание – ултраширокоъгълен обектив за пълноформатни фотоапарати, чрез който потребителите да издигнат съдържанието си на по-високо ниво. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM позволява на любителите фотографи да заснемат снимки като професионалисти благодарение на невероятното фокусно разстояние от 400mm. И двата обектива използват модерните оптични технологии на Canon, включително покритие Super Spectra за намаляване на отблясъците, което осигурява резки и детайлни изображения. Моделите използват и един асферичен елемент, за да постигнат високо качество на изображението и да намалят оптичните изкривявания, без да е необходимо вграждане на няколко оптични елемента, които увеличават теглото и размера на обектива.

RF 16mm F2.8 STM: Вижте по-широката картина 
Със своите широк зрителен ъгъл и голям отвор на диафрагмата, RF 16mm F2.8 STM е гъвкав обектив, който е подходящ както за влогъри, така и за разнообразни фотографски жанрове, като например групови снимки, астро и архитектурна фотография. RF 16mm F2.8 STM е първият ултраширокоъгълен обектив с фиксирано фокусно разстояние в системата EOS R и предлага фокусно разстояние 16mm, което създава изключително широко зрително поле и усилено усещане за дълбочина. С широкия си отвор на диафрагмата f/2.8 този обектив се справя отлично в условия на слаба светлина, както и при снимане с висока скорост на затвора. Тези характеристики позволяват на влогърите да заснемат висококачествено видео при слаба светлина и да създават плитка дълбочина на рязкост дори при снимане с широк ъгъл, така че обектите да се открояват на разфокусиран фон. Този лек обектив с фиксирано фокусно разстояние е фантастичен спътник на пътуващия влогър. Когато търсят по-тесен зрителен ъгъл при запис на видео, потребителите могат да използват RF 16mm F2.8 STM с фотоапарат EOS R, за да снимат в режим на APS-C изрязване, увеличавайки фокусното разстояние на обектива до 25,6mm. Оборудван с STM мотор за фокусиране на Canon, RF 16mm F2.8 STM позволява гладко и тихо фокусиране при запис на видео. Благодарение на минималното разстояние за фокусиране от 0,13m фотографите и създателите на съдържание могат да заснемат резки изображения дори когато снимат от много близо. 

RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Приближете се до действието
Проектиран за начинаещи спортни фотографи и фотографи на дива природа, този варио телеобектив предлага гъвкав диапазон на фокусното разстояние от 100 – 400mm, идеален за заснемане на отдалечени обекти. При снимане от страничните линии на футболния терен например, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM осигурява на фотографите същия невероятен обхват като на професионалните телеобективи, така че да улавят в детайли движенията и емоциите на играчите. Наред с характеристиките на телеобектив RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлага и минимално разстояние за фокусиране 0,88m и максимално увеличение 0,41x, така че фотографите да могат да уловят всички детайли на обекта отблизо. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлага оптично стабилизиране на образа за 5,5 стъпки по-ниска скорост на затвора, което се увеличава до 6 стъпки, когато се използва на фотоапарати, оборудвани с вграден стабилизатор на образа (IBIS). Проектиран за висока скорост и прецизност, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM е оборудван с Nano USM мотор за гладко и бързо фокусиране, а пръстенът за управление на обектива дава на фотографите улеснен контрол върху настройките за скорост на затвора, отвор на диафрагмата, ISO и експонация. Яркият визьор и разширената ISO чувствителност на фотоапаратите EOS R, комбинирани с технологията Dual Pixel CMOS AF, позволяват на фотографите да използват обектив, който променя традиционните представи за размер, тегло и диапазон на фокусно разстояние, за да заснемат желаните изображения с лекота. 

Снабдете се с компактен, но универсален фотографски комплект
Двата нови обектива позволяват на любителите фотографи и видеографи да се възползват от лек фотографски арсенал, който предоставя разнообразни възможности. Новите RF 100-400mm F5.6-8 IS USM и RF 16mm F2.8 STM предлагат гъвкави фокусни разстояния, подходящи за широк спектър от жанрове.  RF 16mm F2.8 STM е суперлек обектив с тегло от едва 165g – идеален за влогъри, които искат да заснемат видео в движение, или за пейзажни фотографи, които търсят компактен широкоъгълен обектив с големи възможности. С тегло от едва 635g, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM предлага фокусно разстояние на телеобектив в компактни размери. Безценен инструмент за всеки природолюбител, той е достатъчно компактен, за да ви придружава на дълги разходки за заснемане на диви животни. 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /noc/www/domains/photopavilion.com/www/blog/wp-includes/script-loader.php on line 2678