Чакането свърши – новият спортен флагман на Canon е тук и се отличава със скорост и производителност

София, България, 14 септември 2021 г. – Canon Европа представя днес дългоочаквания EOS R3 – новата суперзвезда в спортната и репортажната фотография. Съчетавайки традицията с най-съвременните технологии, EOS R3 комбинира цялата интуитивност и бързина на прочутата серия EOS-1 на Canon с иновациите и гъвкавостта на революционната система EOS R.

Проектиран въз основа на отзивите и препоръките, получени от най-взискателните фоторепортери и спортни фотографи, EOS R3 включва над 100 подобрения на безогледалните и DSLR моделите на Canon. Резултатът е фотоапарат, който значително улеснява работата и създава един нов тип връзка между фотоапарата и фотографа, осигурявайки ненадмината скорост и бързина на реакция. Със своя чисто нов и иновативен 24,1-мегапикселов сензор, EOS R3 осигурява оптимален баланс между производителност, резолюция и скорост, за да предостави на фоторепортерите и спортните фотографи инструмент, чрез който да надминат и изпреварят конкуренцията.


Бъдещето е бързина
Благодарение на революционния нов 24,1-мегапикселов подреден CMOS сензор със задно осветяване, EOS R3 осигурява светкавично заснемане на изображения и подобрена бързина на реакция. Мощният сензор почти изцяло елиминира изкривяванията при снимане с електронен затвор, а с високата си максимална скорост на затвора (от 30 секунди до 1/64000 сек.) помага на спортните фотографи да уловят дори и най-бързо движещите се обекти. При използване на електронния затвор фотографите могат да снимат с до 30 кад/сек с AE/AF проследяване дори във формат RAW (поддържа се и снимане с 15 кад/сек и 3 кад/сек). За първи път електронният затвор може също така да се използва както със светкавици Canon, така и със светкавици на други производители. Премахвайки традиционните слабости на електронните затвори, Canon въведе функцията за разпознаване на пулсираща светлина и режим за неутрализиране на високочестотна пулсираща светлина, за да разпознава и предотвратява смущения в заснетите изображения или проблеми с цветовете или експонацията.

Високата производителност на EOS R3 не се отнася само до високата честота на серия от снимки, но и до високата скорост на фокусиране. Способен да фокусира в рамките на 0,03 секунди, EOS R3 е най-бързият фотоапарат от серията EOS R досега – идеален за заснемане на неочаквани сцени в спортната или репортажната фотография. Оборудван с технология Dual Pixel CMOS AF II, EOS R3 използва усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект, които позволяват AF проследяване, включително на човешко и животинско око, на тяло и лице, както и разпознаване на човешката глава при заснемане на снимки и видео. Тъй като моделът е проектиран и за нуждите на фотографите, отразяващи моторни спортове, от Canon са предвидили и функция за проследяване на превозни средства с цел прецизното проследяване на мотоциклети, открити автомобили от Формула 1, както и автомобили от GT и рали сериите – с възможност за задаване на приоритет на автомобила или на каската на пилота. Разпознаването на очи, лице, глава и тяло вече е налично във всички режими за автоматично фокусиране, а потребителите вече могат да избират гъвкаво размера и формата на зоната режим „Зонов AF“. EOS R3 задава нови стандарти със своята способност да фокусира в светлинни условия до -7,5 EV, което го прави един от най-добрите фотоапарати за снимане при слаба светлина.  

За максимален контрол върху всички тези функции за автоматично фокусиране EOS R3 предлага три различни начина за избор на AF точки: бързият интелигентен контролер, прецизният многофункционален контролер и инстинктивното управление на AF точки с очи. Функцията за управление на AF с очи осигурява по-органична връзка между фотоапарата и фотографа. Този интуитивен и новаторски метод за избор на AF точка премества точката за фокусиране там, накъдето е насочен погледът на фотографа. В ситуации, в които нещата може бързо да се случат, това позволява на фотографите инстинктивно да фокусират върху действието само с поглед.

Подобрявайки способностите за снимане без статив и стабилно записване на видео в движение, вграденият стабилизатор на образа по 5 оси може да се комбинира с оптичния стабилизатор на някои RF обективи, като осигурява ненадминато стабилизиране на образа за до 8 стъпки по-ниска скорост на затвора.

Бъдете по-бързи от своите колеги
За професионалните фотографи, снимащи на терен, е важна не само скоростта на снимане, но и скоростта на изпращане на материала в редакциите. С разнообразни професионални възможности за комуникация, включително вградена функция Bluetooth версия 5.0 и поддръжка на 5 GHz Wi-Fi, EOS R3 оптимизира работата и опростява свързването със смартфон или Wi-Fi мрежа. Идеален за спортни арени, вграденият порт за Gigabit Ethernet осигурява високоскоростна кабелна връзка. А когато скоростта е от решаващо значение, фотографите могат да изпращат изображения към клиенти чрез FTP. Настоящите потребители на EOS R5 и EOS-1D X Mark III могат да споделят мрежовите настройки между трите фотоапарата.

Потребителите могат дистанционно да управляват фотоапарата от мобилно устройство чрез приложението Camera Connect на Canon или с използване на функцията Browser Remote през Ethernet връзка. Популярна функция на EOS-1D X Mark III, Browser Remote позволява на потребителите и на централните офиси да променят дистанционно метаданните, да преглеждат и изтеглят изображения. Потребителите ще имат още възможността да използват Canon Mobile File Transfer (MFT) – приложение за смарт устройства, насочено към професионалните фотографи, което прехвърля изображения към FTP/FTPS/SFTP сървър, чрез 4G/5G мрежа, когато Wi-Fi комуникация не е достъпна. В бъдеще към функциите на приложението, ще бъде добавена и възможност за комуникиране, чрез текстови и гласови съобщения. Новият аксесоар за смартфон за EOS R3 – приставката за смартфон AD-P1 – позволява на потребителите да закрепват своето iOS или Android устройство към адаптера за многофункционалното чехълче и лесно да прехвърлят изображения чрез новото приложение MFT. Приложението Canon Camera Connect вече позволява актуализиране на фърмуера на EOS R3 чрез смартфона ви – за първи път за фотоапарати EOS.

Невероятни възможности за запис на видео 
Подобно на EOS R5, EOS R3 издига хибридната функционалност на фотоапаратите Canon на следващо ниво, позволявайки на фотографите да заснемат както висококачествени снимки, така и впечатляващо видео с висока резолюция. Той предлага мощни възможности за запис на видео, като записва с резолюция 6K 60p RAW, която осигурява 50% по-висока детайлност в сравнение с 4K. 6K CRM RAW файловете позволяват експонацията и балансът на бялото да бъдат настройвани след заснемането, за да се постигне впечатляващо качество на изображението. 4K видеото до 60p се предискретизира от 6К резолюция, което гарантира възможно най-високото качество на 4K видеото. Отличен за заснемане на високоскоростни и динамични спортни сцени, EOS R3 записва 4K 120p видео за впечатляващо възпроизвеждане на забавен каданс. Вече е възможно да се записват до шест часа видео в нормални настроики или 1,5 часа видео с висока кадрова честота 119,88/100p .

EOS R3 е проектиран с основната цел да помага на фотографите да изпреварят конкурентите си – същото важи и за записа на видео. За да се намали размерът на файла и да се ускори работата с видео, CRM light или MP4 видео може да бъде записвано във формат All-I, IPB или по-компактния IPB light, което позволява на потребителите да избират от богат диапазон от битове според техните нужди и изисквания за размер на файла. Двете гнезда за карти, това за SD карта UHS-II и това за ултра-високоскоростната CFexpress карта, правят възможно заснемането на 6K RAW видео и поддържат паралелно записване в двете карти в MP4, осигурявайки сигурността на важни записи. Известният формат Canon LOG 3 на Canon позволява 10-битов вътрешен запис за постигане на по-широк динамичен диапазон или 10-битов HDR PQ запис, който свежда до минимум необходимостта от редактиране или цветови корекции на записа при постобработката. EOS R3 е особено подходящ за пътуващи репортери – той е оборудван с новото многофункционално чехълче на Canon и е съвместим с новия насочен стереомикрофон DM-E1D – захранван от фотоапарата стереомикрофон, използващ цифрова обработка – и XLR адаптера TEAC Tascam CA-XLR2d-C, който позволява двуканален запис с професионални XLR микрофони.

Инстинктивно снимане
Най-новият безогледален модел на Canon се отличава с високата скорост и стила на работа, познати от EOS-1, и е оборудван с нов, разработен от Canon електронен визьор без засенчване на образа при освобождаване на затвора, предлагащ висококачествено изображение с 5,76 милиона точки, минимално закъснение на образа и честота на опресняване до 120 fps при пълна резолюция за постигане на образ, който съперничи на този на оптичния визьор. Наред с нововъведената функция View Assist, симулираща оптичен визьор, този визьор осигурява по-богати тонове и по-широк динамичен диапазон. Закъснението на затвора може да бъде съкратено до удивителните 20 ms – по-малко от половината от това на конвенционален фотоапарат, за почти мигновено заснемане при натискане на спусъка. Новият подвижен сензорен дисплей с висока резолюция с 4,1 милиона точки осигурява повече детайлност от всякога и предлага по-голяма гъвкавост при снимане от различни ъгли благодарение на способността му да се накланя и завърта в различни позиции. Комбинирайки съществуващата ергономичност на EOS с нови контроли и богати възможности за персонализиране, включително звуков сигнал на затвора с контрол на силата на звука, EOS R3 осигурява познатото, но усъвършенствано изпозлване. За да спестят време при смяната на фотоапарата, фотографите могат лесно да копират и съхраняват персонализирани настройки в карти памет. Оборудван със същата батерия LP-E19 като на EOS-1D X Mark II и EOS-1D X Mark III, EOS R3 осигурява по-продължително снимане и по-голяма съвместимост със съществуващите DSLR фотоапарати.

EOS R3 притежава нов, лек, устойчив на прах и вода магнезиев корпус за използване в тежки условия. Устойчивостта на атмосферни влияния се запазва и при използване на съществуващите светкавици Speedlite, когато са монтирани чрез новия адаптер за многофункционално чехълче AD-E1. EOS R3 също така захранва новия компактен предавател за светкавици Speedlite ST-E10 през многофункционалното чехълче, което позволява на фотографите да управляват дистанционно няколко светкавици Speedlite чрез радиокомуникация.

EOS R3 е високопроизводителен фотоапарат с бърза реакция, който предоставя на спортните фотографи и фоторепортерите конкурентното предимство, от което се нуждаят, за да постигнат печелившата снимка.

Днес ще бъдат пуснати на пазара също и RF 100-400mm F5.6-8 IS USM и RF 16mm F2.8 STM – два нови универсални и мощни RF обектива, добавящи нови фокусни разстояния към гамата. 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /noc/www/domains/photopavilion.com/www/blog/wp-includes/script-loader.php on line 2678