Panasonic пуска актуализации на фърмуера за фотоапаратите от серията LUMIX G

 

Panasonic пуска актуализации на фърмуера за фотоапаратите от серията LUMIX G
Компанията издава версия за Mac на софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ и разработва софтуера „LUMIX Webcam Software“ за Windows/Mac

София, България, 14 юли 2020 г. – Panasonic обяви, че пуска програми с актуализация на фърмуера за цифровите безогледални фотоапарати от серията LUMIX G, издава версия на софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ за Mac и разработва софтуера „LUMIX Webcam Software“ за Windows/Mac.

Програмите с актуализация на фърмуера са предназначени за моделите DC-GH5,GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 и GX9. Те целят подобряване на съвместимостта с новия статив/ръкохватка DMW-SHGR1 и повишаване стабилността на работа с обектива LUMIX G VARIO 12-32mm / F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S.(H-FS12032). Междувременно, двата софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ и „LUMIX Webcam Software“ разширяват възможностите за работа с фотоапаратите LUMIX от вкъщи.

1. Програми с актуализация на фърмуера за DC-GH5,GH5S, G9, G90/G91/G95, G80/G81/G85 и GX9

 

 

Програмите ще бъдат налични на 21 юли 2020 г. на глобалния уебсайт за потребителска поддръжка на LUMIX:
https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/.

1. „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ за Mac

След като издаде софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ за Windows, Panasonic сега пуска и версия на „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ за Mac. Този софтуер е извлечен от конвенционалния софтуер „LUMIX Tether (Ver.1.7)“ и притежава допълнителни визуални възможности за случаите, в които се използва при поточно предаване на живо. По този начин се осигуряват повече удобства за все по-големия брой потребители, реализиращи собствени поточни предавания.

Тъй като „LUMIX Tether“ е софтуер, първоначално създаден за свързано снимане, елементите на графичния потребителски интерфейс, като зона на фокусиране, контролен панел и др., се изобразяват на компютърния монитор заедно с живия образ от фотоапарата по време на USB тетъринг връзка. Тези графични елементи обаче представляват пречка, когато софтуерът се използва за поточно предаване на живо. В отговор на исканията на клиентите за разрешаване на този проблем, в софтуера „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ е добавен режим LIVE VIEW. Той дава възможност за показване само на образ от фотоапарата, с което се улеснява използването му от съответния софтуер за поточно предаване. Потребителите могат да изберат дали да покажат или скрият графичните елементи по време на USB тетъринг връзка, според целите на използване.

„LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ се предлага като предварителна версия, която все още е в процес на разработка. Моля, обърнете внимание, че за този софтуер не се осигурява гаранция и потребителска поддръжка.

Съвместими модели: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9

LUMIX Tether for Streaming (Beta) за Mac работна среда

Уеб страница с линк за изтегляне на „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“:

https://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/lumixtether.html

Софтуер „LUMIX Webcam Software

Докато „LUMIX Tether for Streaming (Beta)“ основно е софтуер за свързано снимане, който може да се използва и за показване на образ от фотоапарата при поточно предаване на живо, предстоящият „LUMIX Webcam Software“ ще дава възможност съответният фотоапарат LUMIX  да се използва като уеб камера с USB връзка не само за поточно предаване на живо, но и за видеоконференции и други подобни. Съвместими модели: DC-S1H, DC-S1R, DC-S1, DC-GH5S, DC-GH5, DC-G9, DC-G100/G110*

Дата на издаване*: края на септември (за Windows)/ края на октомври (за Mac), 2020 г.

*Датата на издаване на „LUMIX Webcam Software“ за DC-G100/G110 все още не е определена.

Panasonic се стреми непрекъснато да усъвършенства продуктовата си линия LUMIX, включително пълноформатната (Full-Frame) серия S и Micro Four Thirds серията G, като предоставя на клиентите си ценни продукти и услуги, част от които са тези програми за актуализация на фърмуера и софтуерни програми.

・Техническите характеристики и спецификациите могат да бъдат променяни без предизвестие.

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: