Sony представя нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm, с които заедно получавате най-малката и най-леката пълноформатна система в света

 

Sony представя нов фотоапарат Alpha 7C и вариообектив 28-60mm, с които заедно получавате най-малката и най-леката пълноформатна система в света

 

Обявява се и пускането на нова компактна светкавица HVL-F28RM

 

Днес Sony обяви няколко нови попълнения към своето впечатляващо продуктово портфолио в областта на цифровата фотография — пълноформатен фотоапарат Alpha 7C (модел ILCE-7C), вариообектив FE 28-60mm F4-5.6 (модел SEL2860) и светкавица HVL-F28RM.

Alpha 7C е най-малкото и най-лекото пълноформатно тяло в света, което предлага, освен всичко останало, безкомпромисно качество, усъвършенстван AF (автофокус) и възможност за заснемане на 4K видеоклипове с висока резолюция. Ако го използвате заедно с най-малкия и най-лекия в света стандартен вариообектив FE 28-60mm F4-5.6, получавате практична, многофункционална, универсално приложима комбинация, която гарантира неповторимо преживяване и максимално удобство при пренос, без това да е за сметка на предимствата, които пълноформатната фотография осигурява. Светкавицата HVL-F28RM дава на потребителите повече възможности за творчество във фотографията благодарение на своята изключителна компактност и интелигентен контрол на интензитета на светлината, свързан с функцията за разпознаване на лица на фотоапарата .

“Ние сме отдадени на идеята да създаваме най-добрите възможни инструменти, съобразени с нуждите на нашите клиенти”, каза Ян Салмон Леганьор, Директор Продуктов маркетинг, Цифрова фотография на Sony Europe. “Новият фотоапарат Alpha 7C и вариообективът FE 28-60MM F4-5.6 са събрали в себе си много от най-новите ни технологии в областта на цифровата фотография в чисто нов дизайн, който представлява най-малката и най-леката система от пълноформатен фотоапарат и обектив в света. Това разкрива един цял нов свят на творчески възможности, в който безкомпромисната сила и качество на пълноформатната система може да се побере в дланта на ръката.”

 

 

Новият фотоапарат Alpha 7C: Безкомпромисно пълноформатно качество в компактен дизайн

Новият фотоапарат Alpha 7C комбинира качеството на пълноформатните изображения с подобрени характеристики на AF и разнообразни функции по време на видеозаснемане в удивително лек и компактен дизайн. Новият фотоапарат използва 24.2MP (прибл. брой ефективни пиксели) 35mm пълноформатен сензор Exmor R™ CMOS с подсветка и процесор за обработка на изображенията BIONZ X™, с които се осигурява висока чувствителност, изключителна резолюция, широк динамичен обхват от 15 бленди и високоскоростна обработка на данните.

 

С размери само 124.0mm x 71.1mm x 59.7mm (4.9 in x 2.8 in x 2.2 in) и тегло само 509g (18oz) , Alpha 7C е сходен по размер и тегло с фотоапарат APS-C  , като тежи едва 1% повече от Alpha 6600. Alpha 7C постига най-малкото и най-лекото компактно тяло в света ii благодарение на усъвършенстваната вградена 5-осова система за стабилизация, подобрения си затвор и използваната монококова конструкция, която често се използва и в изработката на автомобили и самолети. Дори в толкова компактно тяло Alpha 7C продължава да предлага 5-осова  стабилизация, която позволява заснемането на красиви снимки и без статив. Големият капацитет на батерията NP-FZ100 осигурява достатъчно захранване за заснемане на рекордните за бранша   740 снимки, ако използвате LCD дисплея, или 680 снимки, xi ако използвате визьора, което прави фотоапарата идеален за продължителни сесии.

 

Изключително качество на пълноформатните изображения

Новият фотоапарат Alpha 7C на Sony комбинира висока резолюция с ниски нива на шум за отлично качество на изображението при всяка настройка на чувствителността, което осигурява на потребителя зашеметяващо качество на изображението за ежедневна фотография и заснемане на видеоклипове във всеки жанр, включително природни пейзажи, портрети, спортни събития и улична фотография. Стандартна ISO чувствителност до 51 200 с възможност за разширяване до ISO 50-204 800 за снимки при ниска осветеност. Фотоапаратът Alpha 7C поддържа и 16-битова обработка на данни и 14-битов RAW изходен формат за естествено градиране на цветовете.

 

Най-съвременни технологии в областта на автофокуса

С помощта на базираните на изкуствения интелект функции, Alpha 7C предлага проследяване в реално време Real-time Tracking, което автоматично поддържа точен фокус при полуспусък. Функцията “Tracking On + AF-On” освен това вече може да бъде зададена на персонализиран бутон за мигновено активиране при натиснат бутон AF-ON. Като допълнителна функционалност желаният обект може да бъде посочен само с едно докосване върху дисплея, ако от менюто бъде включен режимът “Touch Tracking”, като тази възможност е налична както за снимки, така и за видеоклипове. Сред функциите на автофокуса на Alpha 7C е и автофокус по око в реално време Real-time Eye AF, който работи както за хора, така и за животни за постигане на бърз и точен фокус . Когато използвате Real-time Tracking (докато функцията “Face/Eye Priority in AF” е настроена на ON) за хора, очите и лицето на обекта се засичат и проследяват в реално време с висока степен на точност.

 

Alpha 7C предлага бърз и надежден AF върху голяма площ, който се заключва върху желания обект без забавяне и загуба на фокус благодарение на автофокусната система с фазово засичане и 693-точкова фокусна равнина, която обхваща приблизително 93% от зоната на изображението с допълнителни 425 точки за засичане на контраст, с което се гарантира надежден фокус и в най-натоварените динамични среди.

 

Фотоапаратът Alpha 7C също включва и серийно заснемане до 10 к/с  с AF/AE (автоматична експозиция), за което се използва затвор с нов дизайн и подобрена система за обработка на изображенията. Има възможност и за серийно заснемане при честота на кадрите до 8 к/сxvii в режим live view при минимално забавяне на визьора/дисплея за лесно и стабилно кадриране, дори при интензивно движение на обекта. Alpha 7C позволява заснемането на приблизително 223 JPEG (Fine L) изображения, 115 компресирани RAW изображения или 45 некомпресирани RAW изображения за една серия , като се постига изключително точен, надежден и прецизен AF при намалено количество светлина до EV-4 . Тези характеристики правят лесно абсолютно прецизното заснемане на бързо движещи се обекти.

 

Разширени възможности за видео заснемане

Пълен прочит на сензора без бининг на пикселите ви дава възможност да уловите над двойно повече количество данни, отколкото е необходимо за 4K видеозапис (QFHD: 3840 x 2160)iii, за презапасяване и получаване на висококачествен 4K запис с изключителна детайлност и дълбочина. В допълнение към горното Alpha 7C поддържа HDR (HLG ) и S-Log/S-Gamut профили, Slow & Quick забавен и забързан каданс, високоскоростен full HD запис с честота 120 fpsiii и още от последните достижения на технологиите за изключителни висококачествени видео записи.

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: