Canon обявява разработването на EOS R5, способен да заснема 8К видео

 

Нов стандарт в безогледалните камери – Canon обявява разработването на EOS R5, способен да заснема 8К видео

София, България, 13 февруари 2020г. - Canon Inc. днес обявява разработката на пълноформатния безогледален фотоапарат EOS R5, част от революционната система EOS R. Разработен с помощта на обратната връзка от потребителите и нуждите на пазара, EOS R5 се отличава с ненадмината скорост на снимане, висока разделителна способност, 8K видео и несравнима стабилизация на изображението, позволяваща на фотографите и създателите на видео съдържание да разширят творческите си възможности и да заснемат действието по-добре от всякога.

 

Бързо и първокласно заснемане на изображения

С разработването на EOS R5, Canon потвърждава ангажираността си към система EOS R и продължава да предоставя иновативни продукти на фотографите и създателите на видео съдържание. С невероятна скорост на снимане от 12 кадъра в секунда, използвайки механичен затвор и 20 кадъра в секунда, при използване на електронен затвор, EOS R5 предлага силно подобрена производителност. Комбинацията от скорост и резолюция на камерата ще постави нови стандарти и ще направи безогледалните камери идеален избор за всички фотографи - от сватбените до снимащите дива природа.

Изключителната оптична технология за стабилизация на изображението (optical IS) на Canon и превъзходната електронна комуникация между обектива и камерата, силно се отличават в това най-ново допълнение към семейството на EOS R. Canon дори извежда авангардната си технология, разработена за EOS R гамата на следващо ниво, като добавя в EOS R5 наскоро разработената от компанията, вградена в камерата система за стабилизация на изображението (IBIS). Тази система, работейки в комбинация със системата за стабилизация на изображението в обектива, дава увереност на фотографите и създателите на видео съдържание, че в каквато и да е ситуация на снимане, заснетото съдържание ще бъде максималнo стабилизирано.

 

Бъдещето на видео съдържанието

EOS R5 е идеалната камера за онези, които искат да се отличават със своите снимки и  видео съдържание. Осигурявайки заснемането на 8K видео с кино – качествo, в по-широк спектър от условия, EOS R5 е отговорът на нарастващото търсене на висококачествено видео с висока резолюция във всички жанрове. Предлагайки четири пъти по-висока разделителна способност от сегашния 4K стандарт, камерата дава възможност на създателите да снимат в широко 8K и при нужда да изрязват до 4K картина.

 

Ричард Шепърд, маркетинг мениджър професионални продукти, заявява:

„Уверени сме, че EOS R5 ще разклати глобалния пазар на безогледални камери и сме развълнувани да видим съдържанието, което фотографите и създателите на видео съдържание ще могат да заснемат с това ново и изключително устройство в ръцете им.“

 

„Този ​​фотоапарат подчертава нашия ангажимент към безогледалните камери и необходимостта да подсигурим фотографията и създаването на видео съдържание в бъдещето. Стартирахме иновативната система EOS R през септември 2018 г. с гама от RF обективи и камерата EOS R.  Бързо създадохме още RF обективи и камерите EOS RP и EOS Ra. EOS R5 ще се превърне в новата водеща безогледална пълноформатна камера Canon, осигуряваща изключително качество на изображението при заснемане на снимки и видео. “

 

Бързи комуникационни способности в движение

Доставянето на съдържание е също толкова важно, колкото и заснемането на снимки и видео. Ето защо EOS R5 ще поддържа автоматично прехвърляне на изображения от устройството към новата облачна платформа image.canon. Този автоматичен трансфер на изображения улеснява потребителите незабавно да разгледат съдържанието си на други устройства, когато са в движение. Нещо повече, EOS R5 разполага и с двойни слотове за карти, за удобство и сигурност.

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: