Canon обявява фърмуер за EOS R5 версия 1.1.0, както и плановеФърмуера ще е наличен за изтегляне от днес, 27 август 2020г.

 

Canon обявява фърмуер за EOS R5 версия 1.1.0, както и плановеФърмуера ще е наличен за изтегляне от днес, 27 август 2020г.

 

София, България, 27 август 2020 – Canon Europe обявява вече достъпен за изтегляне, новия фърмуер на EOS R5 версия 1.1.0 с избрани корекции и подобрения.

 

В режимите на видеозапис актуализацията на фърмуера подобрява измерването на температура и контрола на времето за запис на видео. Актуализацията на фърмуера също вече не деактивира контрола на прегряване при използване на външен монитор или рекордер, както е и подобрена точността на оставащото време за запис на видеото в ситуации, когато камерата често се включва и изключва между последователни, кратки видеоклипове. Тези актуализации ще помогнат да се удължи времето за снимане на видео в някои ситуации.

EOS R5 е хибридна камера, насочена основно към професионални фотографи и хибридни видео оператори или като допълнение към камерите Cinema EOS. EOS R5 умело балансира функцията си на фотоапарат с разширени видео възможности. За да се поддържа наложената в 5 серия устойчивост на атмосферни влияния и издръжливост в този размер и тегло на тялото, изисквани от потребителите, Canon избира пасивна система за управление на топлината вместо вентилатор в корпуса. Тъй като топлината се генерира в режим на готовност и по време на видеозапис, Canon ограничава времето за запис при настройките, които изискват най-голямо количество обработка на данни, взимайки предвид редица фактори, включително вътрешната и външната температура на камерата, както и използването и настройките на камерата.

Ричард Шепърд, маркетинг мениджър професионални продукти, каза: „Откакто обявихме EOS R5 през юли, отзивите от фотографи и създатели на видео съдържание са изключителни, подчертавайки способността на системата за автоматично фокусиране и качеството на изображението и видео записа. Търсенето продължава да надвишава предлагането и ние изпращаме камери възможно най-бързо, за да стигнат в ръцете на създателите на съдържание.

„Приветствахме обратната връзка относно областите за подобряване на EOS R5 и продължаваме непрекъснато да приемаме отзивите на клиентите си, за да информираме екипа, разработващ настоящите и бъдещите продукти и да гарантираме, че те отговарят на променящите се изисквания на създателите на съдържание. Въз основа на ранната обратна връзка, в горната актуализация на фърмуера сме включили малки, но важни подобрения за времето на запис на EOS R5. "
В допълнение към новата версия на фърмуера за EOS R5, Canon вече работи по нови версии за фърмуерите на EOS-1D X Mark III и EOS R5, базирани отново на обратната връзка на потребителите. Canon планира на включи следните функции за видео запис, в серия от обновления.

EOS-1D X Mark III
• Възможност за Canon Log 3
• Възможност за намаляне на честотата на запис (bit rate) на видео в 5.5K RAW
• Възможност за намаляне на честотата на запис (bit rate) на видео във всички IPB режими

EOS R5
• Възможност за Canon Log 3
• Възможност за намаляне на честотата на запис (bit rate) на видео в 8K RAW
• Възможност за намаляне на честотата на запис (bit rate) на видео във всички IPB режими
• Възможност за запис на видео в119.88р във Full HD (1080p)

Тези обновления ще са безплатни за изтегляне от страницата за поддръжка на Canon Europe. Нови версии на фърмуера за EOS R6, също се разработват, включващи корекциите от този на EOS R5 версия 1.1.0
за нови фърмуери за EOS-1D X Mark III и EOS R5

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: