Nikon планира да разшири гамата си от обективи с байонет Z с разработването на NIKKOR Z 28mm f/2.8 и NIKKOR Z 40mm f/2

Nikon планира да разшири гамата си от обективи с байонет Z с разработването на NIKKOR Z 28mm f/2.8 и NIKKOR Z 40mm f/2

Амстердам, Нидерландия, 2 юни 2021 г.: Nikon има удоволствието да обяви разработването на NIKKOR Z 28mm f/2.8 и NIKKOR Z 40mm f/2. Новите компактни и леки фиксирани обективи са създадени за пълнокадрови (формат FX на Nikon) безогледални фотоапарати, за които е внедрен байонетът Z на Nikon. Планира се обективите да излязат през 2021 г.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 се разработва като широкоъгълен фиксиран обектив, идеален за ежедневни снимки. За разлика от него NIKKOR Z 40 mm f/2 е проектиран като стандартен фиксиран обектив, позволяващ на потребителите лесно да създават боке като част от своето образно изразяване. И двата обектива ще бъдат лесни за използване от широк кръг потребители, включително от начинаещи с безогледалните фотоапарати, в голямо разнообразие от ежедневни сценарии.

Nikon ще продължава да търси нови измерения при оптичните характеристики, като същевременно отговаря на нуждите на потребителите. Това в крайна сметка допринася за по-широкото развитие на културата на изобразяване, с надеждата за разширяване на възможностите за фотографско представяне.

* Външният вид на обективите може да се различава от този на снимката, показана по-горе.

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: