Olympus представя отдавна чакания модел OM-D E-M5 Mark III

 

 

Olympus представя отдавна чакания модел OM-D E-M5 Mark III: компактен, лек и пълен с иновативни функции

 

 

София, 17 октовмри 2019 г. – Броени дни след като отбелязахме 100 годишния юбилей на компанията, представяме новото попълнение на една от най-чаканите серии камери – OM-D E-M5 Mark III. Новият модел носи много от най-иновативните технологии Olympus и ги побира в много компактно и леко тяло, което го прави желан първи избор на фотографи – ентусиасти и второ тяло за професионалисти. E-M5 Mark III е с влагозащитена конструкция, висококачествен автофокус и мощна и ефективна стабилизация, заедно с множество желани функции, облекчаващи живота на фотографа и видеографа. Дори и с най-големите M.Zuiko PRO обективи, цялата система остава най-компактна и най-лека в класа си!

 

С наполовината от размера и теглото на други системи със сменяеми обективи, най-голямото предимство на Olympus си остава невероятната мобилност. Комбинацията от висока разделителна способност, качествената оптика и мощната стабилизация на изображението води до остри и висококачествени снимки и видеоклипове в различни ситуации. Опаковайки някои от най-новите технологии за изображения в много малко тяло, новият OM-D E-M5 Mark III представлява еманация на тези предимства.

 

Усъвършенствана технология за обработка на изображения в свръхмалък и оригинален като дизайн корпус – гаранция за високо качество на изображението във всяка среда Всички части на OM-D E-M5 Mark III са нарочно минимизирани, за да се постигне ефект на най-малката и лека система в този клас. E-M5 Mark III може да се носи навсякъде, без да натежи и пречи дори и с наймощните телезум обективи. В E-M5 Mark III ще откриете комбинация от 20.4 Mр Live MOS сензор и високоскоростен процесор TruePic VIII – същите като във флагманския модел OM-D E-M1 Mark II, а системата за 5-осева стабилизация е дори подобрена. При окомплектоване на модела с качествени обективи M.Zuiko с висока резолюция ще можете да направите снимки с минимален шум дори и на високо ISO – висококачествени изображения с минимална дисторция чак до краищата на кадъра. Tялото на камерата е прахо, влаго и студозащитено, така че ползващите го могат смело да се фокусират върху задачата си и при най-тежки метеорологични условия1. Високо ценената технология на Olympus за почистване на сензора SSWF (Super Sonic Wave Filter) значително намалява количеството прах или друго замърсяване при смяна на обектива. Вибрациите с честота 30,000 пъти в секунда се случват при всяко включване на камерата. Тялото на OM-D E-M5 Mark III е с изискан ретро дизайн в стила на цялата гама OM-D с някои подобрения в оперативността.

 

Високоскоростен прецизен автофокус със 121 напълно кръстосани точки OM-D E-M5 Mark III е оборудван с реноворан 121-точков автофокус (AF) с детекция по фаза и с различни опции за групиране на точките. Предимствата на тази система са познати от ползващите профи модела OM-D E-M1 Mark II. За разлика от автофокуса при DSLR камерите, тук няма деградация на прецизността на АF, когато се ползват бързи обективи. E-M5 Mark III работи еднакво добре с всички обективи M.Zuiko. Алгоритъмът допълнително е подобрен спрямо предишните модели, предпазайки прескачането на фокуса от обекта към фона дори и в сложни композиции с много близки или много отдалечени обекти. За да се запечатят и бързодвижещи се обекти (спортна и wildlife фотография), E-M5 Mark III разполага с до 10 fps серийно снимане с AF/AE tracking. Проследяващият алгоритъм се базира на информацията от Live View и вече записаните изображения, което позволява бързо следене на движения в неочаквана посока и при промени в скоростта на движение на обекта. Бързият и прецизен автофокус на OM-D E-M5 Mark III е снабден още с механизъм МSC (Movie & Still Compatible), което гарантира бърза и тиха работа с всички M.Zuiko обективи.

 

Подобрена стабилизация по 5 оси в още по-малко тяло 5-осевата стабилизация, разработена от Olympus, е високо ценена и супер ефективна. Базира се на информацията за движенията на камерата, която се подава на прецизен жиро сензор и след определен анализ процесорът TruePic VIII прецизно контролира IS частта, така че да компенсира до 5.5 стъпки работата на затвора2. Това, че системата за стабилизация се намира в тялото на OM-D E-M5 Mark III, както и при всички останали Olympus модели, позволява ефективната работа от ръка с всякакви обективи.  При работа със стабилизирани обективи3 се получава синхронизиране на стабилизацията (sync IS), което в случая при OM-D E-M5 Mark III води до подобрение и компенсация4 на приблизително 6.5 стъпки на затвора - подходящо за работа при лоши светлинни условия и с големи дългофокусни обективи.

 

Множество уникални и полезни функции като Live Composite, Pro Capture, Focus Bracketing и High Res Shot Live Composite за дълги експонации OM-D E-M5 Mark III е снабден с Live Composite, с което се наслагват множество кадри, записани при една и съща скорост на затвора. Така без проблем ще запечатите пътя на звездите и следите, които те оставят върху нощното небе при движение на Земята. С тази функция ще избегнете често срещания феномен на твърде светлите изображения, записани при дълга експонация. Освен това можете да следите процеса на създаване на изображението в реално време, ползвайки Live View.

 

Pro Capture за бързо отлитащите моменти Режимът Pro Capture ще помогне да запечатите в кадър сцени, които по принцип са трудни за улавяне – например отлитане на птичка. С Pro Capture записът започва още с натискане на спусъка наполовина, при което в буфера се наслагват до 14 кадъра в пълна резолюция. И така, още преди да сте натиснали спукъка докрай, може би сте „уловили“ желания момент.

 

High Res Shot с резолюция 50Mр със статив High Res Shot от статив, с който камерата записва 8 последователни кадъра, направени с изместване на сензора, и сглобени автоматично в един кадър с резолюция 50Mр. Тази функция е перфектна за пейзаж, за продуктова фотография, за снимки в студио и навсякъде, където се налага висока резолюция и може да се ползва статив.

 

 

 

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: