Olympus Tough TG-6 – забележително качество на изображенията от малка, но здрава камера

 

Съвсем нов модел - Olympus Tough TG-6 – компактна камера за всякакви приключения и изпитания

 

София, 22 май 2019г. – Tough TG-6 е новият флагман на серията подводни фотоапарати Olympus. Тези модели издържат на всякакви условия под и над водата. Трудно ще ги счупите при натиск или при изпускане от високо. Новият ТG-6 отговаря на всички Olympus стандарти за здравина и за качество, но има добавени и много екстри, гарантиращи запечатване на най-дребни детайли и прекрасни цветове. Това, което трябва да се отбележи са няколкото нови подводни режими, добавените макро възможности и по-добрият дисплей с висока резолюция.

Има добавени и нови полезни аксесоари.

 

Tough представяне във всяка ситуация: Направен за приключения

Tough TG-6 е създаден като надежден и компактен партньор за най-тежките фотографски задачи. Този модел е водозащитен1 до дълбочина 15m, прахозащитен1, оцелява1 при падане от височина до 2.1m, издържа тежест1 до 100kg, студозащитен1 до -10°C. Освен това е с двоен панел на стъклото, който предпазва от замъгляване и изпотяване. Има нова приставка (LB-T01), с която допълнително можете да защитите обектива. Има и нов подводен бокс PT-059 за снимки на дълбочина до 45m (продават се отделно).
Както и в предишните модели и тук имаме надеждни сензори за полето, които записват данни като локация, надморска височина, температура на въздуха и водата и др.

 

Забележително качество на изображенията, благодарение на ултра ярък обектив, бърз сензор и последен модел процесор Olympus

Суперсветлосила F22 и варио, CMOS сензор със задна подсветка – това са гарантите за фантастични снимки и видео с TG-6. Нов дигитален телеконвертор удвоява зум фактора от 4x оптично варио до 8x. Антирефлексно покритие на стъклото (AR) предпазва от нежелани отражения и отблясъци. Процесорът е TruePic VIII – същият, който е в най-професионалния ни модел OM-D E-M1. Така се редуцират нивата на шум и се подобравя резолюцията в слабо контрастните зони. С TG-6 можете да снимате в RAW, с което си гарантирате възможности за редакция на файловете и удобна работа с новия софтуер Olympus Workspace.

 

Макро система без конкуренция – за снимки от 1 cm

Забележителни снимки от близко разстояние, постижими благодарение на подобренията във функциите на Tough TG-6. С камерата постигате неща, които човешкото око не може да види самостоятелно. Само на 1cm от лещата до обекта и с max увеличение 7x3 камерата записва изображения, които са виждани само през микроскоп. Има 4 режима за макро: Мicroscope, Microscope Control, Focus Bracketing, Focus Stacking. При ползване на Focus Stacking можете да изберете от 3 до 10 кадъра за „слепване“ както и много фини настройки според обекта.

 

Богат избор от подводни режими и широка гама аксесоари

За да се обогатят възможностите за подводна фотография, Tough TG-6 е снабден с 5 специални режима - Underwater Wide, Underwater Snapshot, Underwater Macro, Underwater Microscope и Underwater HDR. Всеки от тях е с оптимизирани настройки за различни ситуации. Популярният режим Underwater White Balance е с 3 нови опции за подобряване на настройките на цветовете в дълбоки води. Има добавен и нов конвертор за системата - Fisheye Converter FCON-T02 за circular fisheye фотографии (продава се отделно).

 

Наличност, цени, гаранция, съвети за подводна фотография на MyOlympus

Новият Tough TG-6 ще бъде по магазините през юли 2019г. в 2 цвята – черен и червен. Цената на дребно е 959 лв.4

Както и при останалите продукти и тук има опция за удължаване на гаранцията5 след регистрация на www.my.olympus.eu.

За гмуркащите се надълбоко предлагаме съвети, уникални снимки и други полезни четива в нашия онлайн журнал Underwater Photography World - www.olympus.eu/underwater

 

Нови аксесоари, обогатяващи Tough системата

Камерите Tough са предназначени за снимки и видео под вода и към тях се добавят много конвертори/обективи, защитни калъфи и боксове. Всички компоненти са направени специално за TG моделите, а за TG-6 има и няколко съвсем нови:

 

> PT-059 Underwater Case – подводен бокс, защитаващ камерата до 45 m дълбочина. Имате пълен контрол върху всички функции. Към него можете да добавите и две подводни светкавици (UFL-3).

> CSCH-127 Silicone Jacket – силиконов калъф за защита от надраскване на корпуса на апарата. Помага и за по-стабилен захват. LED Light Guide LG-1 както и Flash Diffuser FD-1 могат да се прикачат без да сваляте силиконовия калъф

> LB-T01 Lens Barrier – за защита на обектива от надраскване и прах. Лесно се отваря и затваря, дори и да сте с ръкавици.

> FCON-T02 Fisheye Converter – допълнителен обектив/конвертор с лесно превключване от circular fisheye към diagonal fisheye. За закачането му е необходим адаптор CLA-T01 (продава се отделно).

> UC-92 Lithium Ion Battery Charger – пълно зареждане на батерията за Tough камерите LI-92B през USB порт за около 2.5 часа.

> PT-059 Underwater Case – подводен бокс, защитаващ камерата до 45 m дълбочина. Имате пълен контрол върху всички функции. Към него можете да добавите и две подводни светкавици (UFL-3).

> CSCH-127 Silicone Jacket – силиконов калъф за защита от надраскване на корпуса на апарата. Помага и за по-стабилен захват. LED Light Guide LG-1 както и Flash Diffuser FD-1 могат да се прикачат без да сваляте силиконовия калъф

 

Какво е новото в TG-6 спрямо TG-5

> Нов LCD монитор с 10.4 млн точки резолюция
> Вграден 2x цифров телеконвертор за до 8x зум
> Антирефлексно стъкло (AR) за редуциране на отблясъци и отражения
> Focus Stacking режим с избор на брой кадри за обединяване (от 3 до 10)
> Macro снимане в режими P и  A при разстояние 1 cm от обекта
> Нови подводни микроскопски режими за снимки от само 1 cm
> Предишният единичен WB режим за подводна фотография сега е сменен с 3 опции в зависимост от дълбочината на водата
> Може да изписва дата върху снимката при принтиране

За Olympus

Olympus Europa е централата на Olympus Corporation, Tokyo за региони Европа, Среден Изток и Африка (EMEA). Като световен лидер в производството на качествена оптика и цифрови технологии, Olympus осигурява иновативни решения в областта на медицината, в цифровата потребителска електроника и за научни изследвания. Продукти на компанията са носители на множество ценни и престижни награди. В ръцете на клиентите тези високотехнологични продукти Olympus помагат ежедневно на хората да живеят по-дълго, да са по-здрави и по-щастливи.

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: