Panasonic с нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H

 

Panasonic разработва нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H, записващ видео с кинематографично качество и за първи път в света с възможност за запис на 6K/24p*1 видео

 

Panasonic Corporation обяви с гордост, че разработва нов цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX S1H, оборудван с пълноформатен (full-frame) заснемащ сензор. Това е първият в света фотоапарат, предлагащ възможност за запис на 6K/24p*1 видео (с екранен формат 3:2), 5.9K/30p видео (с екранен формат 16:9) и 10-bit 60p 4K/C4K*2 *3 видео. Комбиниращ запис на видео с професионално качество и високата мобилност на безогледален фотоапарат, LUMIX S1H ще бъде представен на световния пазар през есента на 2019 г.

 

От момента, когато започна да разработва видео технологии за цифрово кино през 90-те години на миналия век, Panasonic създаде множество иновативни технологии за впечатляващи кинематографични образи, като 24p видеозапис, запис на видео на забавен каданс с променлива кадрова честота, широк динамичен диапазон и V-Log/V-Gamut цветово пространство. Повече от четвърт век Panasonic си сътрудничи със създатели на филми, за да проектира и разработи редица кинокамери, в резултат на което успя да постигне невероятно високо качество на видеозаписа. LUMIX GH1 дебютира през 2009 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат с възможност за Full-HD AVCHD видеозапис*4. LUMIX GH4 беше представен през 2014 г. като първия в света цифров безогледален фотоапарат*5, способен да записва 4K видео. А през 2017 г. беше представен и LUMIX GH5, първия в света фотоапарат, предлагащ възможност за 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p видеозапис*6. LUMIX GH5 е високо оценен от създателите на филми заради високото си качество и надеждност, отлична мобилност и превъзходна гъвкавост при заснемането на филмови продукции.

 

При създаването на новия LUMIX S1H са приложени технологиите и богатият опит, натрупани от Panasonic при разработването на кинокамери и пълноформатни безогледални фотоапарати от серията LUMIX S. Фотоапаратът обединява всички тези технологии, особено в областта на цифровата обработка на сигналите и отвеждането на топлината, в компактно и леко тяло за постигане на висока производителност, качество и мобилност. LUMIX S1H отваря вратата към творческата филмова продукция по начини, които конвенционалните, обемисти системни фотоапарати просто не биха могли да предложат.

 

Основните функции на LUMIX S1H са следните:

 

  1. Висока резолюция до 6K при различни екранни формати                                                              

Използвайки максимално пикселите на пълноформатния заснемащ сензор, LUMIX S1H, като цифров фотоапарат, постига 6K/24p (екранен формат 3:2) или 5.9K/30p (екранен формат 16:9) видеозапис за първи път в света*1. Също така, той е първият в света пълноформатен системен фотоапарат със сменяема оптика*1, предлагащ възможност за 10-bit 60p 4K/C4K *2*3 видеозапис. Той обединява различни формати за запис, включително 4:3 Анаморфен режим, за да отговори на професионалните нужди. Записаните от него данни с висока резолюция също така могат да се използват за създаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на образа или за изрязване на 4K изображения.

 

  1. Богати градации и широко цветово пространство, съизмеримо с това на кинокамерите.

LUMIX S1H предлага V-Log/V-Gamut запис с широк динамичен диапазон от 14+ стопа, съизмерим с този на кинокамерите Panasonic Cinema VariCam, за да може да заснеме прецизно всичко – от най-тъмните до най-ярките образи. Цветовете и текстурата на човешката кожа се възпроизвеждат точно и прецизно. Създадени под постоянен контрол на цветовете, записаните с S1H материали са съвместими с V-Log записите на VariCam и V-Log L записите на LUMIX GH5/GH5S.

 

  1. Висока надеждност, която позволява неограничен запис на видео.*7

Във всеки режим на запис S1H може да записва видео непрекъснато, докато работната му температура е под определена сертифицирана стойност, давайки възможност на потребителят да се концентрира изцяло върху снимането.

 

Сега Panasonic предлага три иновативни модела от серията пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати LUMIX S: S1R, S1 и новия S1H. LUMIX S1R е идеален за снимки с висока разделителна способност, LUMIX S1 е модерен хибриден фотоапарат за висококачествени снимки и видео, а LUMIX S1H е разработен специално за филмова продукция. С тази серия Panasonic може да посрещне нуждите на всеки професионалист, работейки за постоянното развитие на фото/видео културата в новата цифрова ера.

 

Прототип на LUMIX S1H ще бъде показан на изложението “Cine Gear Expo 2019.”*8

 

 

*1 За цифров фотоапарат със сменяема оптика, към 31 май 2019 г. (САЩ). Проучване на Panasonic.

*2 За пълноформатен цифров фотоапарат със сменяема оптика, към 31 май 2019 г. (САЩ). Проучване на Panasonic. При еквивалентен размер на Super 35mm.

*3 Съответстващ на 4K (4096×2160), както е дефиниран от DCI (Digital Cinema Initiatives).

*4 Към 25 март 2009 г., за цифров системен фотоапарат със сменяема оптика. Проучване на Panasonic.

*5 Към 25 март 2014 г., за цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика. Проучване на Panasonic.

*6 Към 25 януари 2017 г., за цифров системен фотоапарат със сменяема оптика. Проучване на Panasonic.

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: