Sony разширява гамата от решения за влогинг с въвеждане на Vlog Camera ZV-1

 

Sony разширява гамата от решения за влогинг с въвеждане на Vlog Camera ZV-1 

Sony разширява гамата от решения за влогинг с въвеждане на Vlog Camera ZV-1 и FDR-AX43 Compact 4K Handycam®
Sony представя новия фотоапарат ZV-1 за влогинг с джобни размери (наричан по-долу ZV-1) - леко, компактно решение в стил "всичко в едно". Замислен за създатели на съдържание и влогъри от самото начало, ZV-1 съчетава лесни за използване функции с безкомпромисна технология за изображения, което прави този инструмент перфектен за всеки създател на съдържание, било то начинаещ или професионалист.

„Новият фотоапарат на Sony - ZV-1, е създаден, за да отговори на нуждите и желанията на днешните създатели на видео съдържание“, коментира Ян Салмо-Леганьор, директор Продуктов маркетинг, дивизия Продукти за цифрови изображения за Sony в Европа.
„Този фотоапарат е резултат от директната обратна връзка от нашата широка общност, която не иска да прави компромиси с хибридните продукти. Създадохме този нов модел за хората, които поставят създаването на съдържание на първо място. Той се отличава с иновативен дизайн и въвежда много нови технологии, настройки и режими, които позволяват на създателите да правят съдържание по начини, по които никога досега не са могли. ZV-1 има за цел да позволи на обекта да изпъкне във всяка среда, а всяка една функция е оптимизирана за различните типове съдържание, които влогърите генерират ежедневно.

ZV-1 разполага със сензор за изображение Exmor RS® CMOS тип 1.0 с чип DRAM и 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T * светлосилен обектив, създаващ красив боке ефект (разфокусиране на фона), което позволява на предмета да се откроява от фона. Камерата  проследява обекти с висока точност и бързина, използвайки водещата в индустрията автофокусна система на Sony. ZV-1 притежава и процесор за обработка на изображения BIONZ X ™ от последно поколение с front-end LSI архитектура, осигуряващ висока разделителна способност, както и намаляване на шума за превъзходно качество и детайли на изображението. Освен това видеокамерата комбинира тази изключителна технология за изображения с висококачествени и разноообразни аудио опции. ZV-1 е първата компактна камера на Sony със странично отварящ се Vari-angle сензорен LCD екран, което улеснява композирането на снимките в селфи режим, докато свързвате външни аудио аксесоари. За да задоволи всяка нужда, ZV-1 съдържа разширени видео функции, включително 4K запис на филми и стабилизация на изображението в тялото.

Удовлетворяване на нуждите на съвременните създатели на съдържание

Бързо превключване между два режима на боке

ZV-1 предлага просто решение за лесно превключване между две нива на разфокусиране на фона (боке) по време на запис. Регулирайте бързо диафрагмата между по-голямо или по-малко разфокусиране на фона, без да губите рязкост върху обекта с новата функция Bokeh Switch. Разположен в горната част на камерата, бутонът Bokeh е леснодостъпен и прави самозаснемането лесно като детска игра.

 

Фокусирайте върху желания от вас предмет

ZV-1 прави заснемането на ревюта на продукти и подобно видео съдържание по-лесно от всякога. Благодарение на новата настройка Product Showcase, която позволява бързи и плавни преходи на фокуса между човешкото лице и обекта поставен пред обектива, дните, в които слагахте ръката си зад даден продукт, за да може камерата да го фокусира вече са в миналото!
Въз основа на най-модерната технология, разработена за камери от серията α ™ (Alpha ™) и RX, новата компактна камера на Sony включва усъвършенстван автофокус (АФ), позволявайки ѝ да фиксира и проследява обекти с висока точност и скорост по време на запис. За поддържане на фокуса върху целевия обект или обекти в натоварена среда, „AF по око в реално време“iii и „проследяване в реално време за видео“ позволяват ZV-1 да остане фиксиран върху окото/лицето на обекта или безпроблемно да превключва фокуса между множество обекти, докато контролира скоростта и чувствителността на AF проследяването при нужда.

 

Приоритизирайте лицето си

Екстремните промени в светлината като внезапното преминаване от светло място в сянка при разходка навън, не представляват проблем за ZV-1 благодарение на новата функция Face Priority за автоматичната експозиция (AE). С нейна помощ камерата открива и приоритизира лицето на обекта и коригира експозицията, за да гарантира, че лицето е изобразено с идеална яркост във всяка среда. Освен това AE технологията потиска рязката промяна в експозицията ако обектът се обърне рязко, за да елиминира неочаквани преекспонирани или изключително тъмни кадри.

 

Естествен цвят

ZV-1 вплита в себе си модерна наука за цветовете, преработена за оптимизиране на естествените тонове на кожата. За да подобри акцента върху лицето на обекта, особено когато снимате в селфи режим, ZV-1 намалява малките бръчки по кожата и неравния тен, като същевременно запазва яснотата на очите и устата на обекта както във видеоклипове, така и в снимки.

 

Кристално чисто аудио

Висококачественото съдържание изисква ясен звук с отлично качество, а ZV-1 е добре оборудвана с надеждни и многообразни аудио опции, за да произвежда точно това. Вграденият микрофон на ZV-1 разполага с най-новия насочен 3-капсулен микрофон на Sony, проектиран за записване на звука, като извежда напред гласа на говорещия и позволява неговото ясно улавяне, като същевременно минимизира фоновия шум, особено при работа в селфи режим. За допълнителна гъвкавост, ZV-1 разполага и със стандартен 3,5 мм жак за микрофон и Multi Interface Shoe™, което улеснява свързването на широка гама от външни микрофони. ZV-1 е снабден и с wind screeniv аксесоар, който се побира върху MI връзката, за да сведе до минимум смущенията от вятъра.

 

Дизайн и функционалност, оптимизирани за влогване

ZV-1 е проектиран специално за създателите на съдържание и влогърите. Този компактен и лек (приблизително 294 г / 105,5 mm х 60,0 mm х 43,5 mm) фотоапарат е първият подобен продукт на Sony със странично отварящ се Vari-angle сензорен LCD екран, който позволява на влогърите да опростят конфигурацията си, като използват MI връзката без да имат нужда от допълнителна монтажна скоба ако искат да свържат външни микрофони.

Благодарение на удобния захват на ZV-1 и големия REC бутон в горната част на камерата, който осигурява възможност за бърз достъп до видеозапис, можете да управлявате камерата комфортно дори и с една ръка. Освен това, отново за ваше удобство, в предната част на камерата има разположена лампичка, която показва дали устройството е започнало да записва активно.

ZV-1 бележи голям напредък и в стабилизирането на изображението, като гарантира стабилно видео дори при снимане от ръка, докато се разхождате. Когато записвате в HD (активен режим), оптичните и електронните методи за стабилизиране се комбинират, за да се намали разклащането до 11 пътиv спрямо стандартното SteadyShot ™. При заснемане на 4K видео, използвайки оптичен SteadyShot (активен режим), има подобрение на стабилизиращия ефект до 8 пътиvi по-голям от този на стандартния SteadyShot. ZV-1 е съвместим и с GP-VPT2BT Shooting Grip с безжично дистанционно управление, предлагайки допълнителна стабилност и комфорт в комбинация с безжична връзка.

 

Водещи в класа си AV-функции

Въпреки компактното си тяло, ZV-1 притежава многобройни характеристики за заснемане на видео на професионално ниво, включително:
- 4K видео заснемане с пълно прочитане на пикселите без пиксел-бининг във висок битрейт XAVC S ™ кодекvii
- Стандартен 3,5 mm жак за микрофон
- Хибридна Log-Gamma (HDR)viii / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3
- Интервално заснеманеix за зашеметяващи time-lapse видеоклиповеx
- Super Slow-Motionxi записване при скорост до 1000 кадъраxii в секунда
- Съвместимост с ‘Movie Edit add-on’xiii от мобилното приложение за стабилизиране на изображениетоxiv „Imaging Edge™“докато редактирате светлите тонове, пропорциите за IG и т.н.

Лайв стрийминг (предаване на живо) със ZV-1
Преобразувайте ZV-1 в уеб камера, като я свържете към компютърxv чрез USB, което позволява на създателите на съдържание и влогърите да взаимодействат със своите последователи в реално време, като същевременно използват и модерната технология за изображения и уникалните характеристики на ZV-1. Този нов софтуер за компютър на Sony ще бъде наличен през юли 2020 г.

Цени и наличност

 

 

 

 

Коментирай

Не сте въвели всички задължителните полета!

Вашият коментар бе публикуван успешно!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Задължителните полета са маркирани с *

Най-популярни:

Най-ново от събития:
Най-ново от конкурси: